Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 8°C

Spravodajstvo

Podpísali zmluvu a začínajú opäť pracovať

Diaľničiari podpísali zmluvu na výstavbu úseku D1 s tunelom Višňové. Diaľnicu plánujú stále stihnúť do konca roka 2023.

30.04.2021 | 17:29

VIŠŇOVÉ. Práce vo Višňovom sa zastavili pred dvomi rokmi. Diaľničný úsek dobuduje za viac ako 254 miliónov eur spoločnosť Skanska. Tá podľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) predložila spomedzi troch prihlásených uchádzačov najlepšiu ponuku.

 

„Sme si vedomí významu aj zložitosti tejto stavby a uplatníme na nej i naše medzinárodné skúsenosti. Čo je však najdôležitejšie, urobíme maximum preto, aby sme stavbu odovzdali do užívania v termíne a požadovanej kvalite, tak ako na našich predchádzajúcich projektoch,“ povedal generálny riaditeľ Skanska SK Miroslav Potoč.

 

Ako ďalej informovala NDS, nasledovať budú verejné obstarávania na technológiu tunela, stredisko údržby a odpočívadlo Turie. „Zároveň spúšťame webovú stránku visnovebude.sk, na ktorej budú sústredené všetky informácie súvisiace s výstavbou úseku. Dominovať budú najmä aktuálne informácie o postupe a progrese prác. Pre odbornú a laickú verejnosť budeme prinášať exkluzívne videá z výstavby, rozhovory so stavebnými expertmi na mosty, tunelové stavby a betónové vozovky podieľajúcimi sa na výstavbe tohto najväčšieho a najsledovanejšieho dopravného diela na Slovensku. Chýbať nebude lokalizácia, popis stavby, trasovanie úseku.“

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod