Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Spravodajstvo

Postupný koniec starým lavičkám v čakárňach pre pacientov v žilinskej nemocnici

V žilinskej nemocnici pokračuje aj v roku 2020 obnova priestorov pre pacientov. Aktuálne sa nemocnica zamerala na kompletnú výmenu starých sedačiek v čakárňach v hlavnej budove polikliniky a ďalších pavilónoch, ktoré postupne nahradí až 200 kusov nových lavičiek v hodnote 19-tisíc eur.

15.01.2020 | 14:57

V prvej etape pribudlo v poliklinike na viacerých poschodiach zatiaľ 90 kusov trojsedadlových lavičiek, ostatné budú priebežne umiestnené v ostatných čakárňach v priebehu nasledujúcich týždňov, a to nielen  v poliklinike, ale tiež v priestoroch ambulancií v detskej poliklinike, očnom pavilóne a ďalších oddeleniach. Informovala o tom hovorkyňa FNsP Lenka Záteková.

„Modernizačný dlh je v našej nemocnici jednou z najťažších úloh, s ktorými bojujeme. Vždy sa môžeme  pohybovať len do výšky našich finančných možností, takže zmeny sa nedajú realizovať tak rýchlo, ako by sme chceli a potrebovali. Staré lavičky nás trápili veľmi dlho, boli už nepohodlné, pôsobili ošarpane a mnohé z nich pomaly prestali byť úplne funkčné. Aj preto som rád, že sa nám konečne podarilo priniesť ďalšie zlepšenie vo forme vynovenia tohto sedenia, ktoré si pacienti a naša nemocnica zaslúžia,“ informoval generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Igor Stalmašek.

Žilinská nemocnica v posledných rokoch výrazne zapracovala na zmenách pre pacientov. „V hlavnej budove polikliniky sme vybudovali modernú recepciu, zrekonštruovali sociálne zariadenia na prízemí a prvom poschodí,  rovnako záchody v detskej poliklinike, začali sme aj s výmenou starých žalúzií. Pracujeme tiež na rekonštrukcii ambulancií, nemocničnej lekárne, dokončujeme príjmovú ambulanciu gynekológie a pôrodníctva, priebežne stále maľujeme a robíme iné stavebné práce,“ zhrnul vedúci oddelenia hospodárskych činností FNsP ZA Pavol Záň. 

Vynovením lavičiek zmeny v nemocnici nekončia. „Máme toho pred sebou stále dosť, v hlavnej budove polikliniky vymeníme staré okná, pokračujeme v prácach na nadstavbe onkológie, pribudnú tu tiež špičkové lineárne urýchľovače pre liečbu onkopacientov, pokračujeme aj v modernizácii nemocničnej lekárne a ďalších rekonštrukciách,“ doplnil I. Stalmašek.

Foto: FNsP Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod