Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 8°C

Spravodajstvo

Požiar pri Žiline: Autoservis v Stráži bol uhasený, škoda je obrovská, FOTO

K požiaru v obci Stráža boli vyslaní hasiči z troch staníc HaZZ zo Žiliny a okolia, hasiť pomáhali aj dobrovoľní hasiči z Varína a Dolnej Tižiny.

25.12.2019 | 10:29

Požiar, pri ktorom sa nikto nezranil, sa podarilo hasičom uhasiť okolo 14.30 h. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia HaZZ SR Zuzana Farkasová.

V stredu 25. decembra pred desiatou hodinou dopoludnia boli vyslaní hasiči k požiaru do obce Stráža v okrese Žilina. Po príchode bol celý objekt zachvátený hustým čiernym dymom. Pri udalosti zasahovalo 30 hasičov z Terchovej, Žiliny, zo Záchrannej brigády v Žiline a dobrovoľní hasiči z obcí Varín a Dolná Tížina s 8-mimi kusmi hasičskej techniky. Okolo jedenástej hodiny ešte hasiči nemali požiar pod kontrolou, budova bola zachvátená v plameňoch v tretej fáze horenia. V objekte rozmerov 20 x 6 m hrozilo prepadnutie strešnej konštrukcie.

"Majiteľ objektu odhadol škodu spôsobenú požiarom na približne 65 tisíc eur. Zasahujúci hasiči sa po zbalení vecných prostriedkov odoberú na svoje základne. Na mieste zostávajú dobrovoľní hasiči z Dolnej Tižiny na vykonávanie požiarnej hliadky," dodala Farkasová.

 

Autor: - r -

Foto: HaZZ, ilustračné

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod