Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 8°C

Spravodajstvo

Pozor na podvodníčku, ktorá sa vydáva za vašu susedu

Viacero Žilinčanov má skúsenosť so ženou, ktorá sa pohybuje po meste a požičiava si peniaze na taxík. Hoci polícia neeviduje žiaden takýto nahlásený prípad, už niekoľko ľudí priznalo, že podvodníčke naletelo.

02.04.2024 | 09:13

Prípady sa na sebe takmer identicky podobajú. Slušne vyzerajúca žena v stredných rokoch vám zaklope na dvere a prakticky vojde do bytu. S urgenciou v hlase vám povie, že má problém, a že veď býva oproti vo vchode. Prípadne je príbuzná niekoho, kto je naozaj váš sused. Použije pritom reálne meno, ktoré sa dočítala na zvončekoch. „Povedala mi, že si vybuchla kľúče a peňaženku, a že sa potrebuje dostať taxíkom do Rajca a späť k mame. Pôsobila dosť presvedčivo, povedala mi presnú sumu a dala mi aj skutočný telefonický kontakt. Požičala som jej 38 eur,“ opisuje jedna z podvedených. Žena ju presviedčala, že hneď ráno jej peniaze prinesie. Samozrejme, nič také sa nestalo. „Ja som sa jej aj dvakrát dovolala a bola dosť nepríjemná. Dohodli sme sa na stretnutí, no neprišla. Pri ďalšom telefonáte sa robila, že ma nepočuje. A odvtedy mi telefón už vôbec nedvíha,“ dodáva.  

Podobný „oskarový výkon“ predviedla aj v jednej zo žilinských prevádzok na Národnej ulici. Majiteľ jej takisto požičal peniaze na taxík, ktoré mala vrátiť ešte v ten istý deň. Už neprišla. Podvodníčku má vraj údajne zaznamenanú na kamere a plánuje na ňu podať trestné oznámenie.

Táto slušne upravená a komunikatívna žena sa mala pohybovať v centre mesta, ale i na sídlisku Vlčince. Polícia zatiaľ o uvedenej osobe nemá informácie.  „Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline vami uvedený prípad neeviduje,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Napriek tomu, dávajte si pozor a majte na pamäti tento vykonštruovaný príbeh, ak od vás niekto cudzí bude žiadať peniaze na taxík.  Dôsledne si tohto človeka preverte, kým mu v dobrej vôli zveríte svoje financie. Niekedy naozaj platí, že za dobrotu na žobrotu.

Autor: Veronika Cvinčeková, redaktorka

Foto: ilustračná snímka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod