Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| -3°C

Spravodajstvo

Pozreli sme sa na letné kúpaliská v regióne

Horúcich letných dní pribúda a aj nám sa viacej žiada príjemného osvieženia vo vode. Prinášame vám prehľad otváracích hodín i cien vstupného na vonkajších kúpaliskách v okolí Žiliny.

23.06.2022 | 13:50

Kúpalisko Stráňavy

Plánujú ho otvoriť od 1. júla, no nie je vylúčené, že to bude aj skôr, čo si overíte na jeho stránkach. Kúpalisko má rozlohu 1,88 ha. Veľký plavecký bazén má 50 x 23,5 m, detský 12 x 8 m a hĺbku 40 cm. Voda pritekajúca do bazénov má 24 °C, počas letných dní dosahuje 26 °C. V areáli je stravovacie a ubytovacie zariadenie i chatky. Môžete si zapožičať športové náčinie, ležadlá a slnečníky.

Otvorené: Cez prázdniny bude, v prípade priaznivého počasia, po celý týždeň otvorené denne od 9. do 19. h.

Vstupné:  Pre deti do 6 rokov je zdarma, od 6 do 15 rokov 3 eura. Rovnako zaplatia aj dôchodcovia, obyvatelia Stráňav a dospelí po 15. h. Celodenný lístok pre dospelých je tento rok 5 eur.

Vzdialenosť, prístup: 10 km v smere na Martin. Dostanete sa sem autobusom, môžete využiť pravidelné linky, zastávka je hneď pri kúpalisku, v blízkosti je aj parkovisko.

 

Plaváreň Žilina, letné kúpalisko

Otvoria ho, pravdepodobne, v druhej polovici júna. V letnom areáli sa nachádza plavecký 50-metrový bazén s hĺbkou 1,6 – 2 m a 50-metrový rekreačný bazén s maximálnou hĺbkou 1,4 m. Detský bazén je prekrytý, s ležadlami pre rodičov. V areáli kúpaliska je tobogán, možnosť občerstvenia i športových aktivít. Novinkou pre tento rok je elektronická peňaženka vo forme čipového náramku. Aj napriek zvyšujúcim sa nákladom vstupné na vonkajšie bazény plavárne ostáva na úrovni minulého roka.

Otvorené: (doplniť)

Vstupné: Základné vstupné je v pondelok až piatok 7 eur, po 16. h 4,60. Počas víkendu a sviatkov je to 7,70 eur, po 16. h 5 eur. Ceny pre abonentov sú výhodnejšie.


 

 
Kúpalisko Laura, Rajecké Teplice
 
Toto kúpalisko pod rajeckými Skalkami je už otvorené. V závislosti od počasia denne od  9. do 19. h. Na kúpalisku je k dispozícii je volejbalové ihrisko, prenajať sa dajú ležadlá i chatky. V prevádzke sú stánky s občerstvením i reštaurácia. Ku kúpalisku sa dostanete prímestskou autobusovou dopravou, vláčikom – rajeckou Ančou a budete mať kde v blízkosti aj zaparkovať auto.
Otvorené: V závislosti od počasia denne od  9. do 19. h. 
Vstupné: Pre dospelých 8 eur, pre deti 4. Po 16. h bude vstupenka stáť pre dospelých 6, pre deti 3 eura.
 
Vzdialenosť, prístup: Ku kúpalisku sa dostanete prímestskou autobusovou dopravou, vláčikom – rajeckou Ančou a budete mať kde v blízkosti aj zaparkovať auto.



 

Kúpalisko Veronika, Rajec

Súčasťou areálu, ktorý má 55 tisíc m2 je 2 200 m2 vodnej plochy. Nachádza sa tu 8 bazénov pre všetky vekové kategórie, najväčší je plavecký 50 x21 m, hlboký 1,8 m. Na športy môžete využiť ihrisko plážového volejbalu, basketbalové koše. K dispozícii je 5-dráhová šmýkačka, pre deti pieskovisko, preliezky, hojdačky, malý tobogán a  šmýkačky. Voda pritekajúca do bazénov má 26 °C . V areáli je občerstvenie i reštaurácia.

Otvorené jún a september: Od pondelka do piatka od 10. do 18. H

Otvorené júl a august: Počas pracovného týždňa je to od 9.30 do 18. h a počas soboty a nedele od 9. do 19. h.

Vstupné: Pre osoby do 120 cm je po celú sezónu zdarma. Ostatní zaplatia 10 eur, po 14. h 8 eur. Počas víkendov je to 12 eur, po 14. h 9 eur.

Vzdialenosť, prístup: Dopravíte sa sem vlakom, autobusom alebo môžete zaparkovať na parkovisku s kapacitou tisíc miest. Zo Žiliny je sem 21 km.


 

 

Kúpalisko Višňové

Areál spravuje obec, kúpalisko nemá plavčíka ani zdravotnú službu, jeho využívanie je preto na vlastnú zodpovednosť.

Otvorené: V júli a auguste od 9. do 21.30 h.

Vstupné: bezplatné

Vzdialenosť, prístup: Od Žiliny je kúpalisko vzdialené 9 km, prístup je autom, dostanete sa sem aj autobusom.

 

Kúpalisko Bytča

Letné kúpalisko, respektíve nekrytý plavecký bazén v Bytči má výborné umiestnenie v tichej časti mesta. Posedieť si môžete na lavičkách, nájdete tu aj občerstvenie. Posledný júnový týždeň už bude otvorené. Vstupné ostáva na úrovni minulého roka.

Otvorené: Cez prázdniny počas celého týždňa od 10. do 20. h.

Vstupné: Deti do 6 rokov zdarma, deti od 6 rokov a študenti 2 eura, dospelí 3 eura. Po 16. h deti a študenti 1,5 eura a dospelí 2,50 eura.

Vzdialenosť, prístup: Od Žiliny je kúpalisko vzdialené 20 km, dostanete sa sem autobusom smer na Pšurnovice a Petrovice, ale v blízkosti sa dá aj parkovať.

 

Autorka: Iveta Frolková

 

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod