Žilinský Večerník

20. máj 2024 | Bernard
| 8°C

Zaujalo nás

POZVÁNKA - Šieste pokračovanie žilinského Street Food Park klope na dvere

Už tento víkend od piatka 10. mája do nedele 12. mája sa opäť oživí žilinský Park Ľudovíta Štúra (alebo Bôrický park, ako ho poznajú mnohí Žilinčania) otvorí už šiestemu pokračovaniu Žilinského Street Food Parku.

08.05.2024 | 11:47

GASTROFRAJERINA V ŽILINE

Týmto podujatím si otvoríme v Žiline 4. ročník naozajstnej pouličnej gastronómie.  Aj vďaka vám Žilinčania , keďže nás navštevujete. Organizátori aj na tento rok majú nachystaných naozajstných gastrofrajerov lenže nejde to hneď takže pekne postupne, mesiac po mesiaci.  Na podujatie 10.-12. mája sme si pre vás pripravili znova nové gastro koncepty, ktoré ste v Žiline ešte nemali možnosť ochutnať. Medzi novinky  sme si zaradili CornDog, čo je párok alebo syr obalený v naozaj v chrumkavej kruste, posýpaný chutným  chilli práškom alebo Teriyaki and fresh s ich najobľúbenejším grilovaným kuracím mäskom, ktoré je preliaté ich domácou teriyaki omáčkou,  jazmínovou ryžou a dusenou zeleninkou.  Milovníci sladkéko spozornite! Príde aj koncept „Crepes Deluxe“ palacinky od Milana, ktorý bol 5 rokov v Paríži kde sa učil od skutočných majstrov a príde rovno do Žiliny za vami.Foodtrucky budú pre vás otvorené v piatok   sobotu od 11:00 do 22:00 a nedeľu to bude od 11:00 do 20:00.

BOHATÝ SPRIEVODNÝ PROGRAM

Samozrejmosťou  tohto podujatia Žilinského street food parku je sprievodný program, hudobný aj nehudobný. V piatok a sobotu sa predstaví žilinské DJské duo Fricko Brothers, V Sobotu máme prichystanú oldies párty od DJ Miška Adamíka. Ak chcete doneste si parochne, dobru náladu a priateľov. V nedeľu ku nám zavíta prezident klaunov a to Slížo! Ten si prichystá pre deti poriadnu energickú šouku. Aj na posledy bolo počut deti ako skandujú jeho meno minimálne o 2 až 3 ulice ďalej. Počas týchto dní nás bude sprevádzať  moderátor Michal Vojtek, ktorý si pre vás pripravil počas zobkania aj kvízi za super ceny, ktoré potešia. Počas víkendu nebude chýbať ani tradičná joga v parku s priateľmi z Lajogy, oba dni po 3 okienka. Ráno o 10:00 bude power jóga poobede o 14 bude acro jóga pre páry a v podvečerných hodinách o 18:00 budú cvičenia zamerané pre zdravú chrbticu. Prosím prídte si zacvičiť. Pre účastníkov cvičenia máme prichystané odmeny  od toho ktorý dáva krídla. Pre návštevníkov sú rovnako pripravené aktivity v parku ako je cornholle, moderný šerm a samozrejme animátorky pre najmenších.


 

BEZPLATNÝ VSTUP

Ako to je so vstupným? Vstup na asi najmladší  mestský festival bude opäť, a ináč to nikdy nebude, bezplatný. Chceme veci posúvať vpred a vy nám dávate energiu. Ukážme, že aj toto je moderná kultúra. Netreba nám koncert, granty, dotácie. Stači nám keď prídete s dobro náladou, rodinou priateľmi do parku, usmejete sa a užijete si to spolu s nami a vychutnáte si naozaj dobre jedlo na vysokej úrovni.

ZMENA ORGANIZÁCIE DOPRAVY

Organizátori na požiadavku mesta dali vypracovať projekt zmeny organizácie dopravy a  aj touto cestou by sme radi apelovali na účastníkov, aby rešpektovali pravidlá cestnej premávky a na parkovanie využili neďaleký parkovací dom, alebo parkovacie plochy pri nákupných strediskách. Najvďačnejší budeme ak prídete do parku mestskou MHD. Pripravené budú aj taxíky pre návštevníkov za zvýhodnené ceny, kde budú mať svoje stanovisko. Viacej informácii sa dozviete priatelia na facebooku alebo instagrame Žilinského street food parku. Máme šťastie na ľudí. Či už  na vás alebo na meste. Ale celé je to o tom: “dobro dáš, dobro sa ti vráti.“  Týmto chceme poďakovať mestu Žilina, že sa odhodlali byť jedným z našich partnerov. Tak isto  veľká vďaka patrí grafickému a reklamnému štúdiu KrupaPrint, beLenke a festivalu SKALY a brothers from anothers mothers.  Zoberte si deky, priateľov a prajeme vám dobrú chuť. Dovidenia na v Parku!

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod