Žilinský Večerník

20. máj 2024 | Bernard
| 13°C

Kultúra

Pozývame na Vianočný Malý trh v žilinskej synagóge

Aj tento rok sa pred vianočnými sviatkami koná obľúbený Malý trh v Novej Synagóge. Môžete sa tešiť na zákusky, rôznych predajcov ale aj živé koncerty.

05.12.2023 | 11:05

Synagóga sa pred sviatkami, 9. a 10. decembra, opäť premení na Malý trh. Nahlasovanie predajcov je už uzavreté, návštevníci sa môžu tešiť na rôzne oblečenie, kozmetiku, tvorbu z dreva, šperky, ručné práce, vianočné dekorácie, módne doplnky, knihy nové i staré a oveľa viac. Jednou z potvrdených účastí je aj predaj zákuskov všetkých možných druhov, teda klasické, bezlepkové, bezmliečne a vegánske. „Tento rok bol záujem o predaj na Vianočnom Malom trhu vyšší ako minulý tok. Občerstvenie ešte riešime, ale hladní určite nebudeme,“ hovorí organizátorka Mária Eliášová zo Stanice Žilina-Záriečie.

Tento ročník sa bude niesť aj v znamení niekoľkých noviniek. „Máme prisľúbenú účasť výtvarníka a pedagóga Zoltána Agócsa, ktorý bude priamo na mieste kresliť portréty. A tiež plánujeme živé koncerty priamo na mieste. Na poschodí chceme vytvoriť chill out zónu a detský kútik. Ak sa podarí, súčasťou programu budú aj tvorivé workshopy. Bude to super!“ vymenúva plány na túto udalosť Eliášová.

Vstupné na trh je stanovené na 3 eurá pre dospelých, ktorými návštevníci podporia Novú Synagógu.

 

Vianočný Malý trh v Novej Synagóge 2023

sobota 10.00 - 18.00

nedeľa 10.00 - 17.00

Vstupným vo výške 3 eurá podporíte národnú kultúrnu pamiatku. Deti majú vstup zdarma.

Autor: - r -

Foto: Marta Preciado

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod