Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. február 2020 | Jaromír
| 4°C

Spravodajstvo

Prasa ušlo z obecnej zabíjačky

DOLNÝ HRIČOV. Žiadna krv a korytá plné mäsa. Aj napriek tomu je táto zabíjačka tradičná. Ľudia sa prišli najesť a nakúpiť poctivé výrobky od majstrov mäsiarov, zabaviť sa a prispieť na dobrú vec.

07.01.2015 | 10:20

DOLNÝ HRIČOV. Žiadna krv a korytá plné mäsa. Aj napriek tomu je táto zabíjačka tradičná. Ľudia sa prišli najesť a nakúpiť poctivé výrobky od majstrov mäsiarov, zabaviť sa a prispieť na dobrú vec. 

Jano Masný z Paštinej Závady ukázal, ako sa robia poctivé domáce klobásky. Novinkou bolo pečené prasiatko, ktoré prišli upiecť Vlastík so synom z Valašska.

Hriatô, varené víno a punč rozvoniavali a zahrievali. Veľký potlesk si vyslúžili Závadské ženičky a FS Rovňan. Neskôr to bola folková gitara Michala Bezúcha, ktorý podujatie moderoval a DJ Romi z Horného Hričova rozprúdil tanečnú zábavu pod holým nebom.

Najmenší zatajili dych pri vystúpení bábkového Divadla na Hojdačke Michala Legíňa. Potešili sa aj detským výtvarným prácam ZŠ P. V. Rovnianka a výrobkom na školskom vianočnom trhu.

O rozruch sa postarala prvá tombolová cena – živé prasiatko - keď ušlo z ohrady. Možno mu k tomu pomohli zvedavé deti, no chlapi nakoniec vrátili utečenca na svoje miesto.

Šiesty ročník Zabíjačkových slávností zarobil dovedna 850 eur, ktoré budú použité na revitalizáciu Studničky na bukovine. Vďaka všetkým, čo pomohli. Obci Dolný Hričov, družstvu PD Agrofin a Kolibe Paština Závada. Bez pomoci sponzorov a dobrovoľníkov by nebolo možné spraviť nič.
 

Laco Kavecký
Snímka Fero Bologa

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod