Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Spravodajstvo

Prázdne stredoškolské internáty ponúka župa zdravotníkom, ich služby doteraz využilo šesť osôb

Celkovo ide o päť stredoškolských internátov na území Žilinského kraja, kde budú útočisko hľadať zdravotníci, ktorí prišli do kontaktu s nakazenými pacientmi.

31.03.2020 | 09:30

Žilinská župa sprístupnila stredoškolské internáty pre zdravotníkov v karanténe. Pripravených je viac ako 500 lôžok na piatich krajských internátoch v Žiline, Ružomberku, Liptovskom Mikuláši, Nižnej a v Martine.

„Internáty pri našich stredných školách ostali po prerušení vyučovania prázdne, a tak sme ich kapacity poskytli ako núdzové ubytovanie. V prvom rade budú slúžiť zdravotníkom, ktorí musia byť izolovaní a zároveň nechcú vystaviť riziku svoje rodiny a blízkych," povedala županka Erika Jurinová.


Žilinská župa má aktuálne k dispozícii 518 lôžok na piatich internátoch: pri Strednej odbornej škole dopravnej v Žiline (80 lôžok), pri Spojenej škole v Ružomberku (60 lôžok), pri Obchodnej akadémii v Liptovskom Mikuláši (158 lôžok), pri Spojenej škole v Nižnej (40 lôžok) a od soboty 4. apríla sa k nim pridá aj internát pri Strednej odbornej škole dopravnej v Martine (180 lôžok). 

„Chcela by som poďakovať riaditeľom škôl za to, že nám vyšli v ústrety a pomohli nám rýchlo zabezpečiť potrebné lôžka, ktoré budú v čase mimoriadnej situácie slúžiť ako núdzové ubytovanie tým, ktorí to potrebujú - zdravotníkom, ktorí bojujú v prvej línií proti novému koronavírusu," dodala riaditeľka odboru školstva a športu ŽSK Janka Školová.

Do dnešného dňa využili službu internátov šiesti zdravotníci, ktorí prišli do kontaktu s pacientmi s podozrením na ochorenie COVID 19.

Autor: - r -

Zdroj: ŽSK

Foto: ŽSK

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod