Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 12°C

Zaujalo nás

Prečo absolvovať zážitkový let lietadlom?

Čoraz viac ľudí obľubuje skúšanie rôznych viac alebo menej netradičných zážitkov. Vidieť to aj na rastúcej obľube zážitkových darčekov. Jedným z najobľúbenejších je zážitkový let lietadlom. Ten je skvelým zážitkom nielen ako darček

21.03.2024 | 08:00

Krajinu z vtáčej perspektívy si pozriete oveľa detailnejšie ako počas bežného letu

Zážitkový let lietadlom by ste mali aspoň raz vyskúšať bez ohľadu na to, či vyložene milujete výšky a adrenalín, alebo nie. Samozrejme, nesmiete sa výšok báť, to by vás do lietadla na takýto zážitok zrejme nikto nedostal, ale ak sa vás strach z výšok netýka, tak by ste to mali vyskúšať.

Možno si poviete, že veď lietate každý rok na dovolenku k moru. Zážitkový let je však úplné iná skúsenosť ako bežný let dopravným lietadlom do nejakej dovolenkovej destinácie. Pri zážitkovom lete sa totiž letí v oveľa nižšej výške a tak uvidíte krásy krajiny plynúcej pod vami oveľa detailnejšie.

Samozrejme, nepoletíte až tak nízko, že by ste videli strešné skrutky na domoch pod vami, ale rozhodne pôjde o jedinečný pohľad aj v prípade, že budete letieť nad miestami, ktoré veľmi dobre poznáte. Vychutnáte si ich však z vtáčej perspektívy, čo len tak nezažijete.

Zážitkový let lietadlom je možné absolvovať v ktoromkoľvek ročnom období

Na zážitkovom lete lietadlom je dobré aj to, že ho možno absolvovať (takmer) kedykoľvek. Výnimkou je počasie nevhodné na lietanie a pochopiteľne sa nelieta ani po západe slnka, keďže by ste nič nevideli, aj keby máte so sebou špičkové nočné videnie.

Ročné obdobie však na výber termínu letu nehrá rolu, čo zároveň otvára priestor vyskúšať si zážitkový let lietadlom viackrát, kľudne aj v rovnakej oblasti. S ročnými obdobiami sa totiž výrazne mení aj to, ako krajina vyzerá a určite stojí za to pozrieť si tieto zmeny aj z výšky.

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: HBS / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod