Žilinský Večerník

16. apríl 2024 | Dana, Danica
| 4°C

Spravodajstvo

Premiérový Festival dymu v Žiline nadchol verejnosť: Rituál pohody a priateľských stretnutí

Zaujímavý počin v Žiline. Fajčenie sa považuje za vysoko nezdravý životný štýl, avšak organizátori Festivalu dymu sa rozhodli tento mýtus zbúrať. Podarilo sa im to počas druhej júlovej soboty na parkovisku pri ŠH Bôrik, keď vyše tisícka „dýmkárov“ si pochutnala na vodných fajkách naplnených tabakom od výmyslu sveta.

19.07.2022 | 22:06

KONCEPT Z ČESKA DOŠIEL DO ŽILINY

Zatiaľ, čo fajčenie cigarety je synonymum stresu a zaháňaniu nervozity, tak fajčenie vodnej fajky je záležitosťou priateľských stretnutí s rôznou chuťou. Svoje o tom vedia aj organizátori premiérového ročníka na Slovensku, ktorý sa konal v Žiline pod názvom Fest dymu. „Mnohí ľudia sa s fajčením vodnej fajky prvýkrát stretnú v dovolenkových destináciách predovšetkým  v arabských krajinách a po návrate viacerí z nich hľadajú tento relax aj v Žiline. Za posledné roky v našom meste vzniklo minimálne osem podnikov, ktoré toto pohodové posedenie pri sishe (vodná fajka – pozn. autora) poskytujú. Dali sme sa dokopy štyria prevádzkovatelia žilinských podnikov a prebrali sme koncept festivalu z Česka,“ povedal jeden zo žilinských organizátorov Mohamed Ali. A tak sa v metropole severného Slovenska zišli domáci i českí vystavovatelia, pričom priniesli to najmodernejšie, čo sa dá vo svete vodných fajok ochutnať. „Som rád, že sa nám podarila úžasná vec, vytvorili sme veľký projekt a ohlasy verejnosti boli skvelé. Ľudia ochutnali vodnú fajku z každého zúčastneného podniku, tie naše žilinské boli vynikajúce,“ dodal Ali.


 

RITUÁL POHODY

Vodné fajky môžu byť bez nikotínu, teda zvyčajne sú to čisté ovocné šťavy. Verejnosť si podľa organizátorov postupne nachádza cestu k tejto záľube. „V žilinských podnikoch nájdete rôzne vychytávky, sishu fajčíte minimálne hodinu, nie je to cigareta na dve minúty, je to celé rituálom pohody. Veríme, že budúci ročník festivalu priláka ešte viac ľudí ako bolo tentoraz. Pripravujeme už teraz všetko na takej úrovni, aby bolo  znova viac než výborne,“ dodal Mohamed Ali.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív M.A.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod