Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 9°C

Spravodajstvo

Prezidenta Slovenskej republiky volíme už v sobotu

Prvé kolo prezidentských volieb sa uskutoční už v sobotu 23. marca. Volebné miestnosti sa na celom Slovensku otvoria o 7.00 ráno a zatvoria sa o 22.00 hod. Mesto varuje, aby si voliči vybavenie hlasovacieho preukazu nenechávali na poslednú chvíľu.

20.03.2024 | 10:03

Už v sobotu sa na Slovensku uskutoční prvé kolo volieb hlavy štátu. V rámci nášho mesta bude zriadených 79 volebných okrskov. Ich zoznam spolu s adresou nájdu voliči na webovej stránke mesta. Pokiaľ však volič nebude môcť hlasovať vo volebnom okrsku v mieste svojho trvalého bydliska, ešte stále môže požiadať osobne o vydanie hlasovacieho preukazu. Ten mu umožní odvoliť kdekoľvek na Slovensku. Posledný možný termín na jeho vybavenie je v piatok 22. marca. Samospráva varuje občanov, ktorí majú v pláne za týmto účelom navštíviť klientske centrum, aby tak urobili v dostatočnom časovom predstihu.

„Vydať hlasovací preukaz je možné najneskôr do 14. hodiny. Po skúsenostiach z minulosti však upozorňujeme občanov, že v prípade zvýšeného záujmu a malého časového priestoru im pracovníci nemusia preukaz stihnúť vydať ani vtedy, ak sa na miesto dostavia niekoľko minút pred ukončením vydávania. Preto dôrazne apelujeme na voličov, aby si návštevu mestského úradu nenechávali na poslednú chvíľu a vybavili si svoj hlasovací preukaz bez zbytočnému stresu,“ upozornila vedúca organizačného oddelenia Mestského úradu v Žiline, Katarína Tomášová.

Autor: - r -

Foto: ilustračná, Shutterstock

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod