Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 8°C

Zaujalo nás

Pri Vodnom diele Žilina postavia novú administratívnu budovu

Aj vy ste zaregistrovali čulý stavebný ruch pri hrádzi na Vodnom diele Žilina? Zisťovali sme, čo sa tam deje.

13.02.2020 | 15:15

Ak ste pravidelným návštevníkom Vodného diela Žilina, pravdepodobne ste zaregistrovali, že parkovisko vedľa hrádze je už niekoľko dní sčasti ohradené ako stavenisko a pohybujú sa po ňom ťažké stavebné stroje. Kým mnohí sa domnievali, že na pláne je navýšenie kapacity pôvodného parkoviska, ktoré tu bolo vybudované v roku 2013, pravda je úplne inde.

„Práce, ktoré sú momentálne realizované na pôvodnom parkovisku, nesúvisia s jeho rozširovaním, ale časť tohto parkoviska je dočasne zabratá pre zariadenie staveniska v rámci výstavby administratívnej budovy,“ uviedla na správnu mieru Stela Ištvánfyová z Vodohospodárskej výstavby (VV), š. p.


Len pár metrov od tohto miesta, za skateparkom, nedávno sprístupnili ďalšie parkovisko, ktoré vybudovali na nespevnenej ploche, kde zvykli autá predtým parkovať.

„V priestoroch nového parkoviska je vytvorených 26 parkovacích miest. Nové parkovisko vybudované v roku 2019 bolo skolaudované v decembri minulého roka a je už prístupné verejnosti,“ dodala vedúca kancelárie generálneho riaditeľa VV, š. p.

Viac o plánoch na Vodnom diele Žilina v roku 2020 prinesieme v najnovšom vydaní Žilinského večerníka - v utorok 18. februára.

Autor: - r -

Foto: redakcia

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod