Žilinský Večerník

2. máj 2024 | Žigmund
| 7°C

Z regiónu

Prvý októbrový víkend je v regiónoch plný podujatí

Zmapovali sme, čo nás čaká počas nasledujúceho víkendu v obciach v okolí Žiliny. Stretnú sa milovníci behu, ale aj šarkanov.

06.10.2023 | 10:03

Pravidelné bežecké súťaže

Už túto sobotu sa budú konať dve známe bežecké súťaže. V Súľove-Hradnej o 10.00 vyrazia prví bežci 7. ročníka GARMIN Behu Súľovskými skalami, ktorých čaká náročný terén v dĺžkach trás 17 km, 10,5 km a 6,7 km. Odbehnúť a získať odmenu môžu aj deti, ktoré podľa veku bežia na tratiach s dĺžkou 50 až 400 m.

V rovnaký dátum sa bude behať aj Stráňavách na najstaršom cestnom behu v žilinskom okrese. Súťaž Od pamätníka k pamätníku vstupuje do svojho 52. ročníka. Na behu sa zúčastňujú žiaci a dospelí zaradení do rôznych vekových kategórií. Zaujímavosťou je, že tradične sa na pretekoch zúčastňuje aj MUDr. Ján Hanák, ktorý aj napriek zdravotným problémom preteky absolvuje pravidelne každý rok.

Šarkaniáda vo Varíne

V nedeľu 8. októbra sa bude vo Varíne konať 5. ročník obľúbenej Šarkaniády so začiatkom od 14.00 hod. na lúke pod Jedľovinou. Okrem hlavnej súťaže je pre deti pripravený aj bohatý sprievodný program. Zábavné hry pripravili skauti zo 152. zboru Javorov., lukostreľba bude pod dohľadom Lukostreleckého klubu Varín, pripravený bude aj kreatívny stánok s jesennou tematikou. O dobrú atmosféru sa postará DJ Rudy. Novinkou bude vystúpenie psíkov – border kólií pod dohľadom skúsenej lektorky kanisterapie. Spoločne vám predstavia rôzne tanečné kroky a triky, do ktorých sa môžu zapojiť aj deti. Treba dodať, že podujatie sa uskutoční len za priaznivého počasia.

Autor: - r -

Foto: archív OÚ Varín

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod