Žilinský Večerník

15. jún 2024 | Vít
| 13°C

Šport

Prvý ročník výberu do slovenskej futbalovej reprezentácie zdravotne znevýhodnených športovcov

Mesto Bytča sa stalo spolupartnerom celoslovenského podujatia „Náboru hráčov so zdravotným znevýhodnením“, ktorého prvý ročník sa uskutočnil v dňoch 17. – 19. mája 2024 v športovom areáli Sidónie Sakalovej v Bytči. Vybraní športovci tak budú mať možnosť trénovať pod profesionálnym vedením a pripravovať sa do reprezentácie SR vo futbale.

22.05.2024 | 10:13

PARAFUTBAL ZAŽÍVA ROZMACH

Iniciatíva zrodu nového športu vznikla pri občianskom združení Slovenské združenie CP futbalu, ktoré je členskou organizáciou Slovenského zväzu telesne postihnutých športovcov. „Hlavným cieľom tohto združenia je rozvíjať a podporovať záujmy športovcov s mozgovou obrnou prostredníctvom futbalu. Slovenské združenie CP futbalu je taktiež členom medzinárodnej federácie parafutbalu, čo mu poskytuje možnosť spolupracovať s podobnými organizáciami v iných krajinách a rozvíjať športové a sociálne aktivity športovcov,“ upozornil Mário Marčan, zakladateľ združenia a organizátor podujatia.


 

ŠPORT MÁ SILU SPÁJAŤ

Počas celého víkendu sa na športovisku v Bytči uskutočnilo niekoľko zaujímavých aktivít. Úvod patril tréningu trénerov vo forme prednášok a praktických cvičení. Ďalší deň prebiehal samotný výber hendikepovaných športovcov za asistencie zástupcov medzinárodnej federácie CP futbalu z Veľkej Británie a Nemecka. Posledný deň sa realizačný tím venoval možnostiam ďalšieho rozvoju tohto športu. „Šport má ľudí spájať. Teší ma, že práve náš športový areál sa stal miestom pre inklúziu ľudí so zdravotným znevýhodnením vo futbale, miestom pre ich budúce tréningy a zostavenia pilotnej reprezentácie Slovenska,“ povedal Miroslav Minárčik, primátor mesta a zároveň prezident MFK Bytča. Ambasádorom celého projektu sa stal Dušan Tittel, dlhoročný reprezentant Slovenska vo futbale. CP Football, predtým známy ako „7-a-side futbal“, je súčasťou programu paralympijských hier od roku 1984.


 

 

 

 

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod