Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 12°C

Z regiónu

Rajecký polmaratón si zabehol aj hokejista Zdeno Chára: Skromný človek bež žiadnych veľkých prianí

Slovenský hokejová ikona a víťaz Stanley cupu Zdeno Chára (46) prišiel podporiť 40. ročník najznámejšieho maratónu v Žilinskom kraji. Zabehol si disciplínu polmaratón, ktorý sa v Rajci koná už po sedemnástykrát.

15.08.2023 | 19:19

Big Zee, ako Zdena Cháru prezývajú, štartoval polmaratón v kategórii 40-49 rokov. Z námestia v Rajci až do Frívaldskej doliny (Rajeckej Lesnej) a späť mu namerali čas 1 hodinu a 33 minút. Vo svojej vekovej kategórii skončil 16-ty a celkovo skončil na 54. priečke. A tak ako aj v NHL, i v Rajeckej doline si obliekol „svoje“ legendárne číslo 33.


 

Hoci si hokejista častejšie obúva korčule, ani bežecké tenisky mu nie sú cudzie. Tento rok Chára odbehol už najstarší svetový maratón. Konal sa v americkom Bostone, kde bol dlhé roky kapitánom  za klub Boston Bruins. „Totálne skromný človek, ktorý sa na nič nehrá a nemal žiadne obrovské požiadavky. My sa poznáme cez Jerguša Baču a jednu bežeckú akciu z Vysokých Tatier, kde Zdeno pravidelne chodí. Minulý rok sme dokonca spolu dobiehali do cieľa, slovo dalo slovo a bol u nás v Rajci. Budúci ročník dal prísľub, že zabehne celý Rajecký maratón, na čo sa už teraz tešíme. Rád by som poďakoval všetkým ,ktorí prispeli hocakou podporou k ďalšiemu vydarenému ročníku,“ povedal riaditeľ pretekov Pavol Uhlárik.


 

 

Sympatický športovec odovzdal medaily a ceny víťazom disciplíny maratón i polmaratón. Prvé miesto 40. ročníka Rajeckého maratónu, ktorý sa bežal z Rajca do Čičmian a späť, získal Miroslav Ilavský s časom 2:33:49 hod. Zo žien bola najrýchlejšia viacnásobná slovenská šampiónka v maratóne Sylvia Šebestianová (3:10:12 hod). Zlatú medailu Rajeckého polmaratónu si odniesol Matúš Hujsa za čas 1:09:50 hod, pričom druhý bežec za ním dobehol do cieľa až o 7 minút neskôr. Medzi ženami triumfovala Veronika Páleníková s časom 1:21:39 hod. 


 

Autor: - r -

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod