Žilinský Večerník

9. máj 2024 | Roland
| 6°C

Spravodajstvo

Rajská záhrada alebo prales? Mesto má stále zviazané ruky

RAJEC. Do našej redakcie prichádzajú námety aj z regiónov. Napríklad stály čitateľ Peter z Rajca sa pýta prečo je pozemok v centre mesta poriadne spustošený a kedy sa tento stav nadobro skončí. Odpoveď od najpovolanejšieho muža v Rajci ho príliš nepoteší.

26.08.2021 | 17:48

„Posielam vám fotku z centra mesta Rajec. Neviem či si tam majiteľ pozemku buduje Rajskú záhradu, alebo prales? O tento pozemok sa už viac ako 30 rokov nik z predstavených mesta Rajec nezaujíma. Pýtam sa, nie je to hanba všetkých doterajších primátorov mesta Rajec a poslancov mesta? Podobne je to aj s viac ako 30 rokov nedobudovanou športovou halou,“ znie apel na rajeckú samosprávu od čitateľa Petra.

 

O reakciu na daný problém sme požiadali primátora mesta Rajec Milana Lipku. „K predmetnému pozemku uvádzam, že v prvom rade je to pozemok súkromný, a nie je pre samosprávu jednoduché zákonným spôsobom donútiť majiteľa udržiavať pozemok v stave, v akom by pozemok v mestskej pamiatkovej zóne mal byť. Majiteľa sme viac krát vyzývali, riešila to mestská polícia. Pri športovej hale sme v stave po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa stavebných prác, budúci týždeň pristúpime s víťazným uchádzačom k podpisu zmluvy o dielo a odovzdaniu staveniska. Do konca roka by mala hala byť dokončená a sprístupnená verejnosti.“

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod