Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 5°C

Tlačové správy

Ratanový nábytok oživí vašu záhradu i terasu

Relax v záhradnom nábytku je ideálnym spôsobom, ako využiť nadchádzajúce teplé a slnečné dni. Je dôležité vytvoriť si doma záhradnú oázu, v ktorej sa budete cítiť dobre a pohodlne. Pomôže vám v tom rozhodne ratanový záhradný nábytok, ktorý nielenže dobre vyzerá, ale je tiež takmer bezúdržbový, čo z neho robí populárnu voľbu pre väčšinu vlastníkov záhrad.

02.06.2022 | 14:14

Čo je to ratanový nábytok?
Ratanový nábytok je vyrobený z ratanových viníc, ktoré sú navzájom prepletené a vytvárajú tak kúsky, ktoré sa bežne používajú ako vonkajší nábytok najmä v letných mesiacoch. Ratan môže byť prírodný alebo syntetický.

Prírodný ratan, ktorý pochádza z vlákien rastliny príbuznej palmám, nie je vhodný do každého počasia, a pri určitých podmienkach dlho nevydrží. Môže byť vybielený slnkom, čo ovplyvní farbu. Ak prírodný ratan premočí dážď, existuje riziko, že sa voda zachytí vo väzbách, čo povedie k plesniam.

Na druhej strane syntetický polyetylénový ratan, tiež známy ako „PE ratan“, má rovnaký vzhľad a dojem ako umelé vlákna tkané rovnakým spôsobom, ale je flexibilnejší, pretože je vhodný pre vnútorné aj vonkajšie umiestnenie. Jeho UV odolná vrstva odolá intenzívnemu UV žiareniu a nevybledne. Tento nábytok je dostupný v obrovskom množstve dizajnov a farieb, takže je vhodný skutočne pre každého, kto hľadá spôsob, ako oživiť svoju záhradu, terasu, alebo balkón.

 

Ratanové hojdacie vajíčko
Toto hojdacie kreslo je ideálne, keď potrebujete chvíľu osamote. Poskytne vám toľko potrebného času na relaxáciu, koľko len budete potrebovať. Má elegantný a štýlový ratanový rám, ktorý tomuto závesnému kreslu aj vašej záhrade dodá textúrový, no moderný vzhľad. Poťahy na vankúše sú praktické, a pri správnej starostlivosti vydržia celé roky. Ak premýšľate, kde by ste mohli podobný kúsok zohnať, už nemusíte. Nájdete ich v každom obchode s nábytkom, rovnako ako vo väčších záhradníckych potrebách. Ak hľadáte miesto s väčším výberom, riešením je napríklad Alza.

Ako sa starať o ratanový záhradný nábytok?
Pretože syntetický ratan je odolný voči UV žiareniu aj poveternostným vplyvom, o nábytok vyrobený z tohto materiálu sa nebudete musieť veľa starať – jednoducho ho v prípade potreby umyte mydlovou vodou. Možno však budete musieť venovať trochu pozornosti rámu pod ním. Ak je vyrobený z ocele a nie z hliníka, budete musieť dodržiavať rovnaké pokyny na starostlivosť o túto časť, ako v prípade kovového záhradného nábytku.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod