Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -4°C

Šport

Reprezentačný tréner Štefan Tarkovič si vyskúšal v Žiline premiérovo rolu Mikuláša

Premiéra Mikuláša mu vyšla rovnako dobre ako premiéra na trénerskej lavičke futbalovej reprezentácie. Tréner futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič (47) nečakane zavítal do Žiliny, keď vyčaril úsmev na tvárach mladým futbalistom z Juventusu Závodie.

08.12.2020 | 08:15

OD ÚŽASU ODPADLI AJ TRÉNERI

Pre futbalovú školu Juventus Závodie sa obyčajný tréning v malých skupinkách zmenil na jeho konci na nečakané prekvapenie. Po tréningu zavítal medzi mladé talenty kategórie U11 tohto klubu Mikuláš, ktorý nebol hocijaký. „Najprv to bol žart, no Štefan túto výzvu prijal a prišiel. Myslím si, že konečný výsledok sa vydaril, lebo prekvapení boli úplne všetci,“ ozrejmil nám nápad Igor Krško, predseda Oblastného futbalového zväzu Žilina. Ten nás ešte počas minulého týždňa upozornil, že Mikulášom pre deti bude hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič. Samotné prekvapenie z radov detí, ale aj trénerov stálo za to. „Ja som skoro od úžasu odpadol, lebo pán Tarkovič je môj bývalý učiteľ na telovýchovnej fakulte. Pre mňa i celý klub to bola česť, veľmi pekne ďakujem. Nielen deti, ale aj ja len tak ľahko nezaspím, ozaj krásny zážitok,“ dodal dojatý tréner Juventusu Závodie kategórii U10 a U11 Miroslav Blaščík.


 

 

PREMIÉRA HO HRIALA PRI SRDCI

Reprezentačný kouč spojil príjemne s užitočným, keďže počas návštevy priateľov v Žiline sa podujal deťom spraviť Mikuláša. Bola to pre neho mikulášska premiéra a podobne ako v reprezentácii, vydarená premiéra. „Som rád, že deti mali z toho dobrý pocit. V prvom rade nevedeli, kto som a bolo to celé v tajnosti. Skôr ako moja prítomnosť ich chytia za srdce slová konkrétneho Mikuláša, ja som sa snažil im dodať zo srdca energiu, aby im to v živote pomohlo,“ povedal Tarkovič pre Žilinský večerník a priznal, že tento nápad sa náramne vydaril. „Mám doma dve dcéry, no Mikuláša som im nikdy nerobil. Musím uznať, že som si to užil, lebo videl som tú detskú radosť a túžobné očakávanie, že čo vlastne poviem.“ Pre Tarkoviča je Žilina obľúbeným miestom v jeho trénerskej kariére, pretože práve odtiaľ putoval do zväzových štruktúr na pozíciu asistenta trénera Jána Kozáka a počas posledných dní sa vyšvihol až do pozície hlavného trénera slovenskej futbalovej reprezentácie. „Žilinu mám rád, trúfam si povedať, že v nej mám veľa priateľov. Moja etapa v žilinskom futbale bola pre mňa výborná, lebo ma veľa naučila a snáď aj môj prínos pre Žilinu bol značný,“ dodal s hrdosťou v hlase. Rastúcu popularitu vníma rodák z Prešova s pokorou, priveľký záujem o jeho osobu nikdy zámerne nevyhľadával. „Nevnímam to nijak zásadne, v prvom rade je to možno nie úplne dobrá stránka tohto povolania, lebo nepotreboval som byť nikdy na výslní či vo svetlách reflektorov. Na druhej strane je len dobré, keď za vami ľudia prídu a vyjadria vám podporu. Dnes je veľa negativizmu a možno aj ľudom sme v tomto ťažkom období po postupe na európsky šampionát dali národu nádej a pocit národnej hrdosti.“

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod