Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Šport

Reprezentovať Togo je veľká hrdosť

Serge Akakpo, ktorý patril na šampionáte najlepších tímov Afriky medzi dirigentov obranných radov Toga, už naplno zarezáva v žilinskom drese. V turnaji sa dostali Tožania až do štvrťfinále, na prestížnom Africkom pohári národov chýbali dlhých 7 rokov. Pre obrancu MŠK Žilina je to najväčší úspech v jeho doterajšej kariére

25.02.2013 | 15:08

Pre vašu krajinu je štvrťfinále Afrického pohára národov skvelým úspechom.
Pre mňa je to osobne prvý veľký turnaj, Togo neštartovalo na šampionáte od roku 2006, jednoznačne pre mňa osobne to je najväčší úspech v mojej kariére. Som veľmi pyšný, že môžem reprezentovať Togo, bojovali sme veľmi tvrdo. Škoda, že sa nám nepodarilo postúpiť v turnaji ešte ďalej.
Ktorý zápas bol pre vás na turnaji najťažší?
V poslednom stretnutí v skupine sme bojovali proti Tunisku v priamom zápase o postup, tak šialené verdikty rozhodcu na medzinárodnom fóre som dlho nezažil. Som rád, že sme mohli hrať proti skvelej generácii Pobrežia Slonoviny, no mrzí ma zápas proti Burkine Faso. Ak dostanete gól v predĺžení, je nesmierne ťažké vyrovnať. Chceli sme nerozhodný výsledok udržať až do penaltového rozstrelu. Podľa mňa sme hrali vo štvrťfinále oveľa lepšie ako proti Tunisku či Alžírsku, bohužiaľ, nepostúpili sme.
Koho považujete momentálne za najlepšieho afrického futbalistu?
Yaya Toure, pre mňa je to kompletný hráč. Je veľmi dobrý v osobných súbojoch, skvele číta hru na ihrisku s dobrým fyzickým fondom a rýchlosťou.
Nebolo pre vás víťazstvo Nigérie miernym prekvapením?
Mužstvo sa vyvíjalo počas celého turnaja, predviedli kolektívny výkon. Na začiatku nepodávali dobré výkony, avšak po skvelom výkone a výhre nad Pobrežím Slonoviny som ich favorizoval na celkové prvenstvo.
Kalendárny rok ste začali skvele, bolo by dobré pokračovať v nastúpenom trende aj v klube.
Minulý ročník sa nám veľmi vydaril, budeme sa snažiť, aby sme mohli úspechy napodobniť. V Žiline sú vždy tie najvyššie ambície, pevne verím, že prežijeme úspešnú futbalovú jar. <

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod