Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -0°C

Šport

Rezerva Tepličky po postupových oslavách: Dovolenky si hráči brali aj na utorok

Gejzír radosti. Futbalisti rezervného tímu Tepličky nad Váhom sa stali postupujúcim celkom z II. Triedy ObFZ Žilina a v novom súťažnom ročníku pomýšľajú aj na najvyššie priečky v I. triede. Viac sme zisťovali u hrajúceho trénera Juraja Maliňáka.

28.06.2021 | 19:06

ČUDNÝ POCIT

Tesne pred začiatkom zápasu rezervy Tepličky v poslednom kole súťaže na pôde Ovčiarska nám opísal postupové oslavy hrajúci tréner Juraj Maliňák. Tie sa udiali už v predposlednom zápase, keď Teplička porazila Hôrky. „Oslávili sme to aj tak ako trénovali. Bol to prakticky jeden zápas a pripravovali sme od januára v rámci možností. Trénovali sme trikrát do týždňa, čomu patrične prislúchali aj oslavy. Pondelky boli dovolenky v práci a poviem, že u niektorých aj utorky. Viete si teda predstaviť, že ten postup sme poriadne zapili.“ Postúpiť vyššie je krásny pocit, no stále niekde sa aj hráčov Béčka Tepličky vynára pocit, že slovné spojenie majster ligy používať nemôžu. Liga skončila po odohraní prvej polovice pre pandémiu. „Čudný pocit, no konečne sa nám podarilo postúpiť a užili sme si to. Niektoré veci nemôže ovplyvniť a tak sme to aj brali,“ dodal Maliňák.

 

KVALITA MINIMÁLNE NA TRETIE MIESTO

Postup je o to sladší, že sa oň pričinili domáci odchovanci. „Sú to všetci hráči Tepličky, niektorí z nich nebývajú priamo, ale prešli v klube mládežníckymi kategóriami. Myslím, že ak by sme nepostúpili tento ročník, tak viacero chalanov by skončilo. Veľa hráčov má kvalitu na vyššiu súťaž a sme spolu vďaka výbornej partii,“ vysvetlil v našom rozhovore hrajúci tréner a predostrel aj smelé ambície do nasledovnej sezóny v I. triede. „Chceme bojovať opätovne o postup, niečo nám naznačili už prípravne zápasy, keď sme dobrý zápas odohrali proti Belej či Višňovému. Hrali sme s týmito tímami z 5.ligy vyrovnanú partiu, tak prečo by sme nemohli v prvej triede pomýšľať na postup? Osobne to vidím tak, že kvalitu na minimálne tretie miesto máme.“ Zaujímalo nás či v dedine je rezervný tím populárny než Áčko, ktoré hráva štvrtú krajskú ligu. „Za seba hovorím, že v Tepličke viac ľudí sleduje nás. Nehovorím, že nechodia na to Áčko, ale skôr prídu na hráčov, ktorí sú domáci a ich aj poznajú. 4.liga je kvalita, o tom nikto nepochybuje, ale stále sa nebavíme o prvej lige. Dobrý futbal si ľudia z Tepličky radšej pozrú v Žiline,“ dodal Maliňák.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod