Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 10°C

Šport

ROZHOVOR – František Skladaný: Verím, že každý finálový zápas bude vypredaný

Žilinskí hokejisti splnili úlohu papierového favorita a tretíkrát v rade postúpili do finále Slovenskej hokejovej ligy. Posledný krok býva najťažší, Vlci však veria, že v postupe do extraligy im pomôžu fantastickí fanúšikovia.

11.04.2023 | 11:45

Ako ste videli semifinálovú sériu proti Žiaru nad Hronom?

Treba vyjadriť Žiaru poklonu a obrovský kredit za bojovný výkon celého tímu, hrali fakt výborne na čele s brankárom Petríkom. Ten ich držal stále v hre. Sme však vo finále a pozeráme sa už iba dopredu.

Čo bude potrebné nastaviť v kabíne pred finále?

V prvom rade potrebujeme zregenerovať, dať sa dokopy a nastaviť systémové veci a taktiku. Ono to vyzerá, že gólov dáme veľa, ale práve v tých zápasoch, čo potrebujeme nám chýbajú. Hlavne sa zameriame na presilovky a ich efektivitu. Budeme čakať na zdravotný stav trojice Paukovček, Sýkora a Tibenský, no verím, že do začiatku série budú v poriadku.

V piatom zápase semifinále návšteva prekročila štyri tisíc divákov, bude na finále vypredané?

To bola nádhera. Ja verím, že každý finálový zápas bude vypredaný štadión a páči sa mi aj samotní fanúšikovia, ktorí sa hlavne na sociálnych sieťach v dobrom hecujú a spoločne komunikujú, aby ich čo najskôr prišlo na štadión. Toto je veľké oživenie a dodá nám to určite veľa síl na ľade.

Budete kabínu ešte pred začiatkom finále nejak extra motivovať?

Toto už nie je o materiálnej motiváciu, postup do finále sú veľké emócie pre každého hráča. Určite však po sezóne dodržíme zmluvné podmienky, v ktorých je stanovená aj odmena za postup.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod