Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 8°C

Šport

ROZHOVOR - Karol Belaník po výhre nad Slovanom: Z tímu cítime sebavedomie

Žilinčania po prieniku do prvej šestky prežívajú vydarené obdobie, ktoré korunovali výhrou nad Slovanom Bratislava (1:0) v prvom dueli nadstavbovej časti o titul. V zostávajúcich deviatich stretnutiach chce mladý tím splniť jeden spoločný cieľ. Viac už prezradil v našom rozhovore športový manažér Šošonov Karol Belaník (56).

14.03.2023 | 19:52

Po šiestich rokoch prišla výhra na pôde bratislavského Slovana. Ako ste ju vnímali?

Je to už dlhá doba, doteraz mám v živej pamäti gól Miša Škvarku na Pasienkoch, keď sme oslavovali náš ligový titul. Táto výhra bude veľká vzpruha pre mužstvo, nesmierne si vážime tieto tri body, lebo vyhrať so Slovanom sa nerodí nikdy ľahko. Možno škoda brejkových situácií v druhom polčase, mohli sme ten zápas zavrieť skôr, no Slovan mal tlak, z ktorého bol nebezpečný.

Dali ste hráčom pred štartom bojov v skupine o titul určitý cieľ?

Tieto ťažké zápasy pomáhajú našim hráčom výkonnostne rásť, každý športovec chce vyhrávať. Náš cieľ je mať v prípade bojov o Európu čo najlepšiu pozíciu, teda výhodu domáceho prostredia v baráži. Samozrejme, musíme veriť, že Slovan a Trnava postúpia do finále domáceho pohára, čo by nám túto šancu umožnilo. Je však výborné, že na jar sme získali už 12 z možných 15 bodov, pretože na tíme cítiť sebavedomie.


 

Ako vnímate hru mužstva pod novým herným systémom s tromi stopérmi?

Už dlhšie sme volali k určitej alternatíve k systému 4-3-3 a toto je jedna z nich. Má svoje výhody, ale do budúcnosti chceme pracovať v rôznych systémoch, aby sme súpera mohli nejako prekvapiť.

Najbližšie doma hostite Banskú Bystricu už tento piatok v netradičnom čase od 18.30 h. Bude to znova za tri body?

V prvom rade sme radi, že sme našli určitý prienik s televíziou. Predsa Banská Bystrica bude náročnejší duel na organizáciu a verím, že príde nás podporiť veľa divákov. Tiež treba poďakovať hosťujúcemu klubu z Banskej Bystrice i súčasne našim žilinským hokejistom, pretože si svoj zápas v play-off tiež posunuli. Fanúšik má možnosť vidieť atraktívne zápasy v nadstavbe o titul, špeciálne rivalita s Banskou Bystricou bude mať svoj náboj. Určite ideme zápas vyhrať za tri body a prezentovať sa útočným futbalom.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod