Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 12°C

Šport

ROZHOVOR - Postup do semifinále trénera Bokroša rozohnil: Iba v dvoch zápasoch sme boli nastavení v móde play-off

TIPOS SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ LIGA. Povinná jazda do semifinále s menšími trhlinami. Žilinčania si pred skvelou kulisou poradili s bojovným tímom Žiaru nad Hronom a celú sériu sme si zhodnotili s hlavným trénerom Ernestom Bokrošom.

27.03.2024 | 11:10

Postúpili ste až po piatich zápasoch do semifinále, čo je pre vás prekvapenie?

Prekvapil ma súper, hrali naozaj dobre a hlavne fyzicky vládali s nami, keď ich prednosťou bolo blokovanie striel. Zas na druhej strane som rád, že máme za sebou ťažké zápasy, lebo je to lepšie, ako ísť hladko, a potom mať v inej časti problémy. Možno som sa i ja nad niektorými vecami z ľadu rozohnil zbytočne, videl som to trošku inak, no postúpili sme.

Myslíte si, že Dubnica je v tejto časti prijateľný súper?

V žiadnom prípade si nevyberáme súpera, bol som osobne na postupovom zápase v Dubnici a bude to znova niečo iné ako Žiar nad Hronom. Musím férovo priznať, že nie vo všetkých zápasoch štvrťfinálovej série sme boli nastavení v móde play-off. Dva zápasy boli podľa našich predstáv, tie ostatné nie. Práve toto treba zmeniť, lebo cesta do finále bude náročná.

Rozhodne šírka a kvalita kádra?

Sme len po prvom kole a už máme troch zranených hráčov. Zranenia a zdravie môžu ovplyvniť každé mužstvo, ideme krok po kroku, zo zápasu na zápas a každá výhra sa nebude rodiť ľahko.

Atmosféra na žilinskom štadióne je úžasná, dodáva vám to sily na nezaplatenie?

Ja som už zvyknutý (smiech). Áno, pre hráčov to je niečo úžasné, títo fanúšikovia sú šiestym hráčom na ľade. Sme spokojní s kulisou, ktorá panuje v Žiline, a verím, že počas týchto zápasov semifinálovej série bude ešte viac gradovať.

 

ROZHODOL DVOJGÓLOVÝ BELLUŠ 


5. KOLO

ŽILINA – ŽIAR NAD HRONOM 3:1 (1:1, 1:0, 1:0), góly Žiliny: 2. Belluš (Juščák, Melcher), 25. Koyš (Djakov, Safaralejev), 60. Belluš (Bezúch, Galamboš). 

Zostava: Košarišťan – J. Pobežal, Jansons, Rajnoha, Djakov, Holenda, Kolář, Malina, Pišoja – Bezúch, Galamboš, R. Varga – Jakúbek, Šmida, S. Rehák – Melcher, Juščák, Belluš.


 


PROGRAM SEMIFINÁLE:
1. KOLO – piatok 29. marca o 17.30 h: Vlci Žilina – Dubnica.
2. KOLO – sobota 30. marca o 17.30 h: Vlci Žilina – Dubnica.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod