Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 6°C

Šport

ROZHOVOR - Samuel Belaník po ligovom debute: Necítil som žiadny tlak

Žilinská brankárska škola je známa po celom svete a po víkendovom ligovom dueli na pôde Banskej Bystrice okúsil slastnú príchuť Fortuna ligy ďalší brankár z liahne žilinskej akadémie. Je ním Samuel Belaník (19), syn známeho funkcionára Karola Belaníka, ktorému sa syn evidentne „potatil“.

02.05.2023 | 19:06

Prvý štart v lige je pre vás splneným snom?

Odmalička som túžil raz chytať za Žilinu, je to môj domovský klub, na štadióne som vyrastal. Ďakujem všetkým v klube za šancu, ktorú som dostal a verím, že som nesklamal. Situácie som vyriešil celkom dobre, za gól som nemohol a škoda tej remízy, i keď to bol vyrovnaný zápas.

Odkedy ste vedeli, že pôjdete do brány?

Nebol som pod žiadnym tlakom od úvodných minút, bral som to ako normálny zápas. Možno aj preto, že po zápase proti Slovanu mi oznámil tréner brankárov Miloš Volešák, že asi pôjdem v Banskej Bystrici do brány. Poctivo som sa celý týždeň pripravoval, z čista-jasna som sa v bráne neocitol.

Váš otec je niekdajší ligový brankár. Je aj vaším najväčším kritikom?

Málokedy ma pochváli po zápase, no teraz nič kritické nepovedal, čo je asi dobré, lebo ak aj odchytám dobrý zápas, tak si vyberie z neho situácie, ktoré som vyriešil zle a o nich mi hovorí. Určite však to myslí dobre a som vďačný za jeho rady.


 

Už viete, čo vás bude stáť fortunaligový debut?

Naším pokladníkom je Ľubo Belko, tak on mi povie. Tuším, že to bude niečo s peniazmi, tak okolo sto eur budem musieť vytiahnuť.

Na štadióne MŠK Žilina ste vyrastali. Máte nejaký brankársky vzor?

Je ním zo žilinských brankárov Martin Dúbravka, ako malý som sledoval jeho výkony v Lige majstrov, dotiahol to do anglickej ligy a spoľahlivo chytá v reprezentácii.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod