Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -5°C

Spravodajstvo

Rušný týždeň v Sade SNP: ukradnutý zvonček, dolapení útočníci aj záchrana života

Minulý týždeň zasahovali príslušníci Mestskej polície Žilina až niekoľkokrát v najstaršom parku nášho mesta - v Sade SNP. Riešili zlodeja zvončeka aj fyzický útok.

26.02.2020 | 14:45

K prvej udalosti došlo v pondelok 17. februára okolo štvrtej hodine popoludní. Mestská polícia Žilina prijala SMS správu od nepočujúceho oznamovateľa ohľadom muža, ktorý mal obťažovať ľudí v sídle občianskeho združenia pre nepočujúcich - na ulici Kálov.

„Na mieste bolo posunkami zistené, že sa tam mal nachádzať muž, pod vplyvom návykových látok, ktorý sa domáhal vstupu a keď mu v tom bolo zabránené, zo zárubne vchodových dverí im zobral zvonček pre nepočujúcich, ktorý tam mali prilepený. Podľa popisu a miestnej znalosti bol v Sade SNP uvedený muž zistený. Pri vyťažovaní sa k uvedenému skutku priznal a zvonček vrátil," opísala nedávny incident v centre mesta mestská polícia.


V Sade SNP polícia zasahovala aj o tri dni neskôr, vo štvrtok 20. februára pred siedmou hodinou večer. Operátor Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline požiadal o súčinnosť kolegov z mestskej polície pri hľadaní dvoch osôb, ktoré fyzicky napadli na Národnej ulici osobu. 

„Hliadkou Mestskej polície Žilina v Sade SNP zadržaná jedna z podozrivých osôb, ktorú si po príchode na miesto prevzala hliadka štátnej polície," uvádza sa v policajných zvodkách.

K poslednému incidentu v najstaršom mestskom parku došlo v ten istý deň o pol hodiny neskôr.

„V Sade SNP bola zistená ležiaca osoba vyššieho veku, ktorá ani po prebudení nereagovala na okolité podnety. Nakoľko osoba javila známky silného podchladenia, bola zdravotníkom MP Žilina použitá termoizolačná fólia a kontrolované životné funkcie. Osobu si následne prevzala do starostlivosti RZP."

Autor: - r -

Foto: Žilina-Gallery, MP Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod