Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -3°C

Zaujalo nás

Sadli do auta a roznášajú granule po celom Slovensku. Ďalší inšpiratívny príbeh vzájomnej pomoci

Tobiaš Súkenik zo Žiliny, Michal Kyselica z Trenčína a Michal Praženica z Ružomberka. To sú mená troch chalanov, ktorí od rána do večera roznášajú krmivo pre psov po celom Slovensku. Doteraz rozdali 3500 kg granúl.

27.03.2020 | 12:50

Prečo tak robia? Dôvod je vraj úplne jednoduchý. Pomoc v dnešných časoch nepotrebujú podľa nich len ľudia, ale aj útulky, ktoré sa ocitajú v nezávideniahodnej situácii. Nech sa páči, prečítajte si krátky rozhovor, čo troch spolumajiteľov firmy s krmivom pre psov viedlo k tomu, aby sadli do auta a rozvážali granule po celom Slovensku. Odpovedá Tobiaš Súkenik zo Žiliny.

Koho to bol nápad, takýmto spôsob pomôcť útulkom?

Často sme sa stretávali s názorom, že v súčasnej situácii by psíci mali ísť na druhú koľaj. A keďže u nás v TBF veríme, že naši štvornohí miláčikovia sú súčasťou rodiny, rozhodli sme sa nie prilievať olej do ohňa, no práve naopak - ísť príkladom iným a pomôcť čo najviac. Dúfame, že tak inšpirujeme mnohých dalších pomôcť práve tým, ktorí nám pomáhajú často prekonať tie najťažšie životné situácie a verne pri nás vždy stoja - teda psíkom. 

Koľkým útulkom ste už doteraz pomohli?

Celkovo sme rozdali už takmer 3,5 tony granúl, čím dúfame, ze sme tak pomohli viac ako 25 útulkom po celom Slovensku a desiatkam jednotlivcom prežiť tieto ťažké časy.


Ako vypadá váš deň na cestách?

Keďže granulky darujeme častejšie, vytvorili sme si už taký interný systém, vďaka čomu v zásade náš deň vyzerá rovnako- večer pred rozvozom si dávame internú poradu, na ktorej sa dohodneme, ktoré útulky potrebujú aktuálne pomoc najviac a snažíme sa najskôr obdarovať tie tak, aby pomoc išla skutočne tam, kde je potrebná. Následne každé ráno naložíme auto u nášho centrálneho skladu a vysielame ho do terénu.

Ako reagujú v útulkoch?

Ľudia z útulkov sú väčšinou veľmi milo prekvapení, že v súčasnej dobe si na nich niekto spomenie. V podstate každý deň nám chodia ďakovné správy od útulkov, napr. aj dnes nám taká prišla od Slobody zvierat.

Kto roznáša krmivo?
Ako sme už spomínali, v podstate celoročne rozdávame krmivo, a práve preto sú to často naši kuriéri. No vzhľadom na súčasný stav sme sa rozhodli ísť do akcie priamo my, majitelia spoločnosti, pretože skutočne nechceme vystavovať riziku žiadneho nášho zamestnanca.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod