Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -2°C

Šport

Sagan oslávil na tohtoročnej Tour magický míľnik: Gratuloval mu osobne aj hokejista Marek Hrivík

Nezlomný hrdina na dvoch kolesách zo Žiliny. Peter Sagan (32) sa počas 109.ročníka Tour de France zaradil medzi legendy tohto najprestížnejšieho podujatia na svete, keď zaknihoval 200 štartov. Bohužiaľ, tento rok sa mu ani raz nepodarilo získať etapový vavrín a v boji o zelený dres obsadil konečné 9.miesto.

26.07.2022 | 17:48

STÁLE VÝNIMOČNÝ POCIT

Peter Sagan chcel potešiť slovenských fanúšikov ziskom aspoň jednej víťaznej etapy a zabojovať aj o ďalší zelený dres, no proti bol skvelý Belgičan Wout van Aert, ktorý so ziskom 480 bodov vyhral zelený dres a prekonal aj Saganov bodový rekord z roku 2018 v podobe 477 bodov.  Sagan sa trinásteho etapového víťazstva na Tour nedočkal, zatiaľ posledné dosiahol v roku 2019. Napriek tomu zaznamenal po 17. etape krásny míľnik v podobe 200-tého štartu na Tour de France. „Bez ohľadu na to, aký ťažký, pocit je vždy výnimočný, rovnako ako počas prvého pred desiatimi rokmi. Ďakujem všetkým, ktorí ma podporovali a povzbudzovali, počas tých rokov, aj keď ma podporovali,“ obzrel sa za týmto úspechom Žilinčan na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook. Premiérovým víťazom sa stal dánsky cyklista  Jonas Vingegaard z tímu Jumbo-Visma.

ŽILINČANIA VO SVETE

Poslednú etapu s vyvrcholením v Paríži si nenechal újsť žilinský hokejový útočník Marek Hrivík. Veľký fanúšik cyklistiky si športový sviatok vo francúzskej metropole dostatočne užíval. „Som rád, že sa mi konečne podarilo prísť povzbudiť Peťa do Paríža. Prial som mu víťazstvo v záverečnej etape, ale čo už, taký je šport. Verím však, že budúci rok sa mu to podarí,“ povedal nám priamo z Paríža kapitán bronzových chlapcov z tohtoročnej olympiády.

 

Konečné poradie – žltý dres:

1.Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) 79:33:20 h, 2. Tadej Pogačar (SAE Team Emirates) +2:43 min, 3. Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) +7:22, 113. Peter Sagan +4:39:48 h

Bodovacia súťaž – zelený dres:

1. Wout van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 480 bodov, 2. Philipsen 286 bodov, 3. Pogačar 250, 9.Peter Sagan 120 bodov.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív M.H.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod