Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -0°C

Spravodajstvo

SERVIS - Letné detské tábory sú pre vaše deti nezabudnuteľným zážitkom

Slnko, voda, šport, kreativita, vzdelávanie a nové kamarátstva. To všetko zažijú deti v letných táboroch. Spomienky, ktoré mnoho krát pretrvajú celý život. Dva mesiace prázdnin je niekedy ťažké zmysluplne využiť. V posledných rokoch sú veľmi populárne denné tábory. Nie sú také finančne náročné ako týždňové a pre niektoré deti, ktoré majú problém s odlúčením, aj vhodnejšie. Ponúkame vám základný prehľad detských denných letných táborov v Žiline a blízkom okolí.

29.05.2023 | 23:00

Happy Children Camp

Denné jazykové tábory sú určené pre deti od 4 do 10 rokov. Sú zamerané na angličtinu, tvorivosť a umenie. Jazykový tábor v Žiline, aj jazykovo - zážitkový tábor v Terchovej prebiehajú v júli a auguste. Odvoz aj dovoz detí je zabezpečený. Ich podstatou je intenzívny jazykový program na podporu komunikačných zručností s kvalitnými lektormi. Okrem angličtiny sa deti rozvíjajú v oblasti kreativity a fantázie. Pracujú s kameňom a drôtom, zdobia perníky. Počas priaznivého počasia sa športové aktivity konajú vonku na čerstvom vzduchu. Veľmi atraktívne sú výlety do okolia spojené s hľadaním pokladu a riešením kvízov. V tábore je zabezpečené stravovanie a pitný režim. Na záver získa každé dieťa certifikát s možnosťou uplatniť si zľavy na ďalšie produkty pre celú rodinu.

Jungle park

Deti od 4 do 11 rokov, ktoré majú radi zábavné atrakcie, si prídu na svoje v dennom tábore Jungle park v Mojši. Okrem toho je nich pripravený rozmanitý program v interiéri a exteriéri, rôzne súťaže, hry, olympiáda, tvorivé dielne, či vodné šantenie. Spestrením sú výlety do okolia spojené s hľadaním pokladu. Termíny sú v júli aj v auguste, zabezpečený je teplý obed s polievkou a pitný režim.

Skipy

Je určený hlavne pre deti od 5 rokov, ktoré navštevujú tanečnú skupinu Skipy, ale nielen pre nich. Ich program je naozaj bohatý. Skúsenosti z minulých rokov hovoria, že deti najviac milujú kúpaliská a preto je ich návšteva hlavnou náplňou. Okrem kúpalísk sa deti realizujú v tvorivých dielňach, vyrábajú náramky, šiltovky a tričká. Nebudú chýbať ani opekačky, výlety, kone a návštevy zábavných centier. Tábory sú v júlových termínoch. Stravovanie a pitný režim sú zabezpečené.

Tanečný tábor Laciho Strikea

Aj tento rok v termíne od 10.7 do 14.7. sa vracia do Žiliny známy tanečník Laci Strike so svojim denným táborom. Jeho ideou je naučiť deti kreativite a zoznámiť ich so 4 základnými elementmi Hip Hopu. Deti každý deň trénujú tanec a pracujú na spoločných synchrónnych krátkych choreografiách. V škole rapu sa učia rýmovať vlastné texty a výučba DJingu prevedie jeho históriou a prednáškou o tom, ako sa mixujú platne. Výtvarne nadané deti si prídu na svoje výrobou vlastných tričiek štýlom Graffity. Deti môžu, ale aj nemusia byť tanečne zdatné. Tábor je určený pre každého od 6 rokov a tanečníci sú rozdelení do skupín podľa veku. Aj Laci Strike strávi s deťmi čas, odučí tanečný tréning a  odfotí sa s každým dieťaťom.  Rodičia majú prehľad o programe svojich detí vďaka fotkám a videám, ktoré sú pre nich každý deň pridávané vo facebookovej skupine. V tábore je zabezpečené stravovanie a pitný režim.

CVČ Žirafa

Obľúbené tábory so Žirafou od 6 do 12 rokov sú tu opäť. Deti sa môžu tešiť v júlových termínoch na kvalitný program, aktívny oddych, zábavu a skvelý kolektív. Bohaté skúsenosti a profesionalita sú zárukou, že deti opäť prežijú nádherné chvíle. Športové zážitky, napríklad boxovanie so skúseným boxerom, turistika vo Vrátnej a Čutkovskej doline a plávanie prinesú deťom pohyb, adrenalín a nové kamarátstva.  V cene je obed, občerstvenie a pitný režim.

Plavecká škola Nereus

Známy letný denný tábor je určený pre deti od 6 do 13 rokov. Koná sa v týždenných turnusoch v júli a v auguste. Okrem plávania, na ktoré je tábor zameraný, sú pre deti pripravené zaujímavé aktivity, pohybové a športové hry, návštevy atraktívnych miest a podobne. Najviac aktivít sa koná vonku, na čerstvom vzduchu. Občerstvenie a pitný režim majú deti k dispozícii.

Tábor talentov

Tento rok si pre deti od 6 do 14 rokov  pripravili bohatý program. Hlavnou témou je Cesta záhad. Štyri detektívne kancelárie dostali lukratívnu objednávku od kráľovskej rodiny, ktorej zlodej ukradol rodinný klenot. Deti čaká množstvo indícií, šifier, hľadaní a riešení úloh. Novinkou bude úniková hra, v ktorej si precvičia kritické myslenie, finančnú a čitateľskú gramotnosť. Vyskúšajú si edukačný escape room a na konci týždňa privítajú hosťa Martina Klinčúcha, známeho z televíznych seriálov a relácií. Tábor sa koná v  dvoch turnusov, júlovom a augustovom. Obed, občerstvenie a pitný režim sú zabezpečené.

Viveus

Detský tábor od 6 do 15 rokov so zahraničnou lektorkou ponúka nový zážitok z angličtiny. Je založený na praktickom použití angličtiny, nie na bifľovaní a nezrozumiteľnej gramatike. Podľa skúseností jazykovej školy práve to naštartuje deti a angličtina ich začne naozaj baviť. Zaujímavosťou sú anglicky vedené hodiny karate a fitness cvičenia. Tábor robotiky a programovania od 9 rokov je unikátny kvalitným personálnym a technickým zabezpečením.  Skúsený lektor s bohatou praxou v robotike i pedagogike pomôže deťom s jednoduchými aj zložitejšími úlohami. Každé dieťa má svoj počítač na programovanie. Moderné robotické sady podporujú kreativitu detí pri používaní senzorov, ktoré poznáme z robotických prístrojov v domácnostiach. Turnusy prebiehajú v júli a auguste. Obed a pitný režim majú deti k dispozícií.

Považská galéria umenia

Galéria pripravuje tretí ročník denného letného tábora. Tohtoročnou témou bude - verejný priestor, naše miesto! Deti si prejdú naše mesto / miesto a pozorným okom budú sledovať, či nájdu niečo pekné, čo by sa možno dalo zmeniť. Pohľadajú aj sochy a umenie, ktoré ich budú  inšpirovať k  vlastnej tvorbe. Nebude chýbať ani výlet vlakom do iného mesta / miesta za umením. A na konci týždňa pozvú všetkých priateľov na vernisáž do galérie, kde predstavia všetko, čo za týždeň zažili a vytvorili. Denný tábor je určený pre deti od 6 do 11 rokov, v termíne 14. - 18. 8. 2023. Obed, pitný režim a všetky výtvarné potreby sú v cene tábora.

ROSLY

Denný tábor ROSLY už ôsmy rok vytvára deťom priestor na skutočné detstvo. Namiesto mobilu má dieťa radosť z pohybu a nových kamarátstiev v súlade s ROSLY princípmi. Pôvodný a nemeniaci sa program táboru zohľadňuje a reflektuje potreby súčasných detí. Denný športový tábor je vhodný pre deti vo veku od 7 do 13 rokov. Turnusy sa konajú v júli a v auguste, každý trvá 5 dní v týždni a 9 hodín denne ( možnosť vodiť dieťa od 7.00 hod. ráno). V cene tábora je zahrnutý aj teplý obed každý deň.

 

 

Autor: Andrea Kožiaková, redaktorka

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod