Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -3°C

Šport

Sezóna bez trofeje

Úspešné vystúpenie vo finále Slovenského pohára malo byť pre MŠK Žilina satisfakciou za prebiehajúcou nevydarenou sezónou. Realita v podaní Slovana Bratislava bola neúprosná, v niektorých momentoch až krutá. Belasí herne dominovali počas celého stretnutia, s výnimkou stopérov mali na každom poste lepšieho hráča. Šošoni zaslúžene nezískali pohár, absolutórium patrí fanúšikom Žiliny, ktorí celé stretnutie výdatne povzbudzovali.

07.05.2013 | 13:32

Finále Slovnaft Cupu:  MŠK Žilina – Slovan Bratislava 0:2 (0:1). Góly: 29. Žofčák, 49. Peltier. Bez kariet. 3410 divákov.

Zostava MŠK:  Krnáč – Mabouka, Piaček, Leitner, Nunes – Akakpo – Škvarka (55. Guba), Barčík, Paur (55. Bello), Pich (80. Ľupčo) – Majtán.

Pred početnou fanúšikovskou enklávou najlepších mužstiev v ére samostatnej republiky mali prvú šancu Žilinčania, ale Škvarkova strela letela do nebies. Prvý gólový moment prišiel po rohovom kope Žilinčanov, keď Slovan bleskovo získal loptu a Milinkovič s Peltierom naservírovali na gól Žofčákovi v 29. minúte, 0:1. Slovanisti herne dominovali a svoju prevahu potvrdili aj druhým gólom v 49. minúte, keď Soumah lišiacky vysunul Peltiera a ten chladnokrvne zavesil. Šošoni chceli zmeniť priebeh duelu cez agilného Barčíka, po jeho akcii a centri Mabouku si obranca Slovanu zrazil loptu na brvno. Onedlho nepochodil ani Bello po krížnej strele, tá opečiatkovala tyčku Kováčovej brány. To bolo všetko zo strany Žiliny, Slovan si zápas pohodlne dohral do víťazného konca. Zverenci Štefana Tarkoviča podali malátny výkon a niektorí hráči ukázali veľké rezervy v porovnaní so Slovanom. Najmä stredopoliari Slovanu jasne prevýšili Škvarku, Paura či Picha.

Po stretnutí mal hlavu v smútku aj Jozef Piaček, jeden z mála, čo svojím výkonom nesklamal.
Slovan nás predčil po hernej stránke, mužstvu chýbal aj bojovný duch. Mohli sme dať do zápasu viac srdca, máme aj technických či bojovných hráčov, ale celkovo sme neukázali, čo v nás je. Ak by sme podali štandardný výkon, mohli sme sa Slovanu priblížiť.
V závere ste šli do útoku, neťahalo vás tam už skôr?
Bolo treba streliť kontaktný gól, čo sa nám nepodarilo, dokonca sme si nevypracovali ani žiadnu čistú šancu, keď som bol v útoku. Keby sme nenastrelili tyčku či brvno, mohol byť tón zápasu iný. Kontaktný gól pol hodinu pred koncom by dodal nový impulz. Avšak nemôžeme byť spokojní s hrou, čo sme vo finále predviedli.
Pokazené finále vás môže mrzieť aj kvôli žilinským fanúšikom, ktorí prišli do Ružomberka vo veľkom počte.
Atmosféra na štadióne bola fantastická. Sme radi, že naši priaznivci prišli v hojnom počte a celý zápas nás povzbudzovali. Po zápase sme sa im aspoň poďakovali, i keď sme boli všetci sklamaní. Fanúšikov potrebujeme, veríme, že na nás nezanevrú.
V obrane ste tvorili stabilnú dvojicu s Akakpom, v pohári ste hrali s Leitnerom, predtým v lige s Vavrom.
Leitner je vodcovský typ v kabíne či na ihrisku. Svoje miesto si v zápase zastal. Vavro je mladý a perspektívny, ak bude počúvať správnych ľudí, môže jeho kariéra len napredovať.
Do konca ligového ročníka nás čakajú 4 kolá, môžeme očakávať od Žiliny uvoľnené výkony?
Radi by sme zabojovali o tretie miesto, i keď ostatné mužstvá sa snažia o túto priečku. Chceme hrať psychicky uvoľnene, v zápasoch nemáme čo stratiť, a získavať body do tabuľky. Bude to náročný cyklus dvoch týždňov, keď odohráme 4 zápasy

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod