Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| 3°C

Spravodajstvo

Situácia sa postupne zlepšuje, nemocnica prosí o zodpovednosť

Aj v žilinskej nemocnici konečne pociťujú mierny pokles počtu hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19. Z už takmer prekliatej hranice sto obsadených lôžok sa dlho nedarilo klesnúť.

20.04.2021 | 11:09

„Posledný týždeň sa však snažíme nepodliehať prílišnému optimizmu, pretože máme dobré správy. Postupne sme sa dostali na hranicu 80 a 17. apríla na 64 covid pacientov. Veľmi sa tešíme, no zároveň všetkých prosíme o zachovanie chladnej hlavy a dodržiavanie platných opatrení, keďže naša radosť je veľmi krehká. Z predchádzajúcich období vieme, že ako krivka dokáže rýchlo klesnúť, tak rýchlo sa vie dostať naspäť,“ apeluje žilinská nemocnica na obyvateľov nášho regiónu.

Vďaka iniciatíve žilinskej nemocnice a rešpektovaniu tvrdších opatrení sa podarilo vyhnúť sa dramatickému scenáru, ktorým si začiatkom tohto roka, žiaľ, prešli v Nitre. „Ďakujeme preto všetkým za dodržiavanie opatrení, a to aj napriek frustrácii a únave z už dlhotrvajúceho stavu obmedzení. Ďakujeme za spoluprácu okresnému úradu, Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva, bezpečnostným zložkám a najmä personálu v nemocniciach za ich mimoriadne nasadenie,“ doplnila nemocnica svoje stanovisko.

Vzhľadom na zlepšenie situácie môžeme informovať, že dôjde k uvoľneniu regionálne sprísnených opatrení prijatých 17. marca 2021 pre okresy Žilina a Bytča. Bezpečnostná rada okresu Žilina tento týždeň rozhodla o zrušení vyhlášky, ktorá zakazovala tzv. okienkový predaj nápojov, znižovala počet zákazníkov v prevádzkach, zakazovala organizovanie hromadných podujatí, športových podujatí v interiéri aj exteriéri či výkon bohoslužieb, služieb božích a spovedí.

 

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod