Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 6°C

Šport

Šošoni bez streleného gólu

Uplynulý týždeň bojovali hráči MŠK Žilina na dvoch frontoch. V pohári vyhasli na Pasienkoch proti Slovanu a veľmi skoro sa môžu sústrediť na ligové zápasy. Corgoň liga sa prehupla do druhej polovice a žilinskí futbalisti nedokázali Trnave opäť streliť gól a zaknihovať domáce víťazstvo. 10. miesto v tabuľke je žalostné a alarmujúce, že „niečo“ nie je v poriadku. Uvidíme, či reprezentačná prestávka prinesie nový vietor, pretože do konca jesene Šošoni chcú bodovať na Slovane a doma proti Senici.

12.11.2013 | 11:13

Slovenský pohár, odveta 1/8 finále (prvý zápas 3:1 pre Slovan)

Slovan Bratislava – MŠK Žilina 2:0
(0:0), góly: 86. Grendel, 90. Vittek. ŽK za Žilinu: Škvarka, Paur.

Zostava: Krnáč - Mabouka, Piaček (40. Guba), Králik, J. Mihalík - Pečovský - Paur, Gergel, Škvarka (67. Klec), Pich (80. Čmelík) – Jelić.

Súboj dvoch najlepších slovenských mužstiev v metropole Slovenska si nenechalo ujsť vyše 400 divákov. Kto neprišiel, nemal čo banovať. Šošoni hrali futbal po šestnástku, chýbala im dravosť a zakončenie. Na postupový zázrak nemali zverenci trénera Guľu najmenšiu šancu. V druhom polčase hra upadla a do otvorenej obrany sa v závere presadil Grendel po Vittekovej prihrávke a samotný Vittek hlavou zavŕšil jasný postup belasých. Skóre dvojzápasu 5:1 hovorí za všetko.

A. Guľa, tréner: „V odvete nám chýbala v prvom polčase väčšia dravosť. Po zmene strán sme sa zlepšili, niektoré šance sme však nedotiahli. V závere sme išli do rizika a súper nás za to potrestal dvoma gólmi. O všetkom sa rozhodlo už v prvom zápase, postup Slovanu je zaslúžený.“


17. kolo Corgoň ligy

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 0:0

ŽK za Žilinu:
33. Mabouka, ČK: 84. E. Sabo (Trnava), 2480 divákov.

Zostava: Krnáč - Mabouka, Vavro, Akakpo, Mihálik - Pečovský - Gergel (90.+ Klec), Paur (81. Jelić), Škvarka, Pich (66. Nunes) – Majtán.

Pod drobnohľadom šiestich rozhodcov, ktorí sa prvýkrát v sezóne predstavili aj v Žiline, sa hral svižný a bojovný futbal. Snaha o streľbu spoza šestnástky končila mimo brány alebo v rukách spoľahlivého brankára hostí. V závere prvého polčasu sa rútil sám na bránu kanonier Pich, ale jeho strelu brankár kryl. Ako sa ukázalo po stretnutí bola to najväčšia šanca Žiliny a zlomová situácia pre celý priebeh duelu: „Dostal som sa do dobrej pozície, chcel som to dať po zemi, ale brankár to nohou vyrazil. Asi to trebalo viac umiestniť. Bez gólov sa nedá vyhrávať,“ lamentoval 25–ročný Pich, ktorý v zapätí dodal: „Hostia celkom dobre bránili, bolo cítiť, že mužstvo chcelo zvíťaziť. Koniec bol v našej réžii, ale nevypracovali sme si výraznejšiu šancu.“ Oporou v bráne Šošonov bol Martin Krnáč, ktorý si po Nitre pripísal druhé čisté konto: „Trnava nás  netlačila, ale hrozila nepríjemnými brejkami. Mali tam šance Hodeka, Prochádzku či Nworaha, našťastie ich nepremenili. Nás môže mrzieť konečný výsledok, na víťazstvo sme rozhodne mali,“ opísal zápas žilinský brankár. Štyri minúty pred koncom hosťujúci Janečka fauloval kapitána Škvarku, ale červenú kartu uvidel Szabo. Niekedy ani 6 rozhodcov nestačí...

Juraj Vnuk
Snímka Ľudovít Košálko

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod