Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Šport

Šošoni ukázali veľké srdce: výťažok z predaja kalendárov putuje pre štvornohých miláčikov

Už veľkou tradíciou sa vo futbalovom klube MŠK Žilina stalo fotenie hráčov pri príležitosti vzniku nových kalendárov na konkrétny rok. Aj teraz to bolo spojené s pomocou druhým, pričom zrkadlom záujmu boli psíkovia z OZ Tulkáčik.

15.12.2020 | 17:48

SPRÁVNA VOĽBA

Zámer nafotiť kalendár so psíkmi nebol náhodný, v hlavách marketingového tímu Šošonov tkvel už dlhšiu dobu. „Minulý rok sme sa rozhodli pre folklórnu tematiku, lebo súbor Rozsutec oslavoval 55 rokov. Už vtedy sme sa pohrávali s myšlienkou, že zájdeme v ďalšom roku do zvieracej ríše a myslím si, že finálny produkt kalendára pre rok 2021 nás ubezpečil, že to bola správna voľba,“ vysvetlil pre Žilinský večerník mediálny manažér MŠK Žilina Martin Kollár s pripojením ďalších podrobností. „Pre pandemickú situáciu sa to nefotilo s väčším počtom psíkov, bolo to tak viac narýchlo, ale vypálilo to super. Bola to aj pre chalanov určitá psychohygiena, lebo sú prakticky stále uzatvorení a pravidelne testovaní pred každým ligovým zápasom. Tento kalendár sa fotil na prelome októbra a novembra, kde sme dodržali všetky bezpečnostné opatrenia. Fotilo sa v Zádubní a Lietavskej Lúčke, odkiaľ pochádzajú dievčatá z OZ Tulkáčik.“

 

POTREBOVALI SA OSMELIŤ

Z hráčskej kabíny má zrejme najlepší vzťah k psíkom jeden z radov skúsených futbalistov. „Asi Kubo Paur, ten má doma psíka vyžlu. Na ňom to bolo najviac vidieť, že psíkom rozumie. Nikto nemal problém či zábrany. Skôr to bolo také prvotné oťukávanie, keď prišiel husky alebo dvaja stafordi. Chalani sa osmelili, potom to išlo bez problémov. Fotenie však trvalo o dosť dlhšie, so psíkmi to boli momentky spontánnych rozmerov,“ ozrejmil Kollár.

Žilinský kapitán Jakub Paur si fotenie užíval. „Mám doma svojho miláčika Rocca, tento nápad nafotiť kalendár so psíkmi bol super. Ja ich mám veľmi rád, k tomu podporíme aj dobrú vec,“ hovoril Paur. Spomínaná pomoc Šošonov je v tom, že z každého predaného kalendára putuje určitá suma na dobrú vec. „Stretávame sa s pozitívnym ohlasom verejnosti, ale veľký záujem je v samotnej kabíne. Samozrejme, od klubu dostanú kalendár zadarmo, ale oni si ich objednávajú ešte navyše domov pre rodiny. Nielen preto, že sú na fotke oni sami, ale chcú pomôcť dobrej veci. Z každého predaného kalendára poputuje suma 2 eurá na OZ Tulkáčik,“ doplnil Kollár.

 

 

SÚŤAŽ S MŠK ŽILINA

 

Žrebovať budeme dvoch výhercov, ktorí získajú špeciálnu sadu kalendárov (nástenný, stolový aj diár na rok 2021). Do piatka 18. decembra do 12. h nám pošlite správnu odpoveď na otázku: Ako sa volá štvornohý miláčik útočníka Jakuba Paura? Výhercov uverejníme v poslednom čísle tohto roka, 22. decembra a ceny odovzdáme vzhľadom na aktuálne opatrenia až v novom roku. Správne odpovede nám posielajte buď na e-mail [email protected], alebo ich prineste vyplnené s menom a priezviskom na inzertné oddelenie Žilinského večerníka.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod