Žilinský Večerník

24. október 2024 | Kvetoslava
| 3°C

Z regiónu

ŠPORTBAR KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Dôležité faktory na udržanie klientely sú úsmev, rýchlosť, kvalita a komunikácia

Nielen tenisoví priaznivci si zamilovali v krásnej lokalite TK Kysucké Nové Mesto príjemný podnik Športbar. Viac o tomto síce mladom, no zaujímavom projekte nám viac povedal majiteľ prevádzky Jakub Kubík.

13.06.2024 | 08:47

Prečo ste sa v takom mladom veku rozhodli začať podnikať, je za tým aj určitý zaujímavý príbeh?

Už počas štúdia na strednej škole som premýšľal nad tým, či to, čo študujem, ma naozaj dokáže uživiť. Popri štúdiu som chodieval brigádovať na nočné zmeny a odtiaľ rovno na vyučovanie, kde som zaspával (smiech). Po skončení štúdia som sa vydal do Nemecka na montážne práce, ale rýchlo som sa vrátil. Ďalej som vystriedal viacero pracovných pozícií: taxikár, strážnik, muzikant, ale aj skladník. Po skončení pracovného pomeru v sklade som si povedal, že ďalšia práca, ktorú budem robiť, musí byť adekvátne ohodnotená financiami, keďže som bol vždy spoľahlivým zamestnancom. Pár mesiacov som bol doma a nerobil som nič okrem dlhého vyspávania, peniaze som si nejaké ušetril, a tak som sa neponáhľal. Pohrával som s myšlienkou otvoriť si nejaký podnik, preto som hľadal niečo, do čoho by sa dalo „obuť“. Skontaktoval som sa s majiteľom priestorov, ktoré boli v ponuke na dlhodobý prenájom, a povedali sme si, že sa stretneme. Pamätám si to ako dnes, bol som na hubách a zazvonil mi telefón, či sa môžem zastaviť, a v ten deň sa všetko odštartovalo.


 

Ako sa vám aktuálne v podnikateľskom prostredí darí. Je to viac radostí či naopak tony starostí?
Viete, vždy v živote všetko závisí od toho, ako sa snažíte, či už ide o prácu, šport alebo iné sféry. Podnik, ktorý som prevzal po predošlej majiteľke, prešiel za vyše roka a pol mnohými zmenami a práve to si zákazníci všímajú. Aktuálne sa stále snažím zlepšovať služby pre zákazníkov, pár týždňov dozadu som dokončil detské ihrisko. Vnímam to ako veľkú vec, keď idem po meste, zastavia ma ľudia, že to ihrisko, čo ste vybudovali, je naozaj krásne. To je to, čo mi robí asi najväčšiu radosť a posúva ma to v myslení ešte viac dopredu. Snažím sa učiť aj ľudí, ktorí pracujú v mojej neprítomnosti, aby ponúkali to, čo ponúkam zákazníkom ja. Dôležité faktory na udržanie klientely sú úsmev, rýchlosť, kvalita a komunikácia. Teším sa z každej novej tváre, ktorá navštívi priestory môjho podniku, a teším sa ešte raz toľko, ak sa zákazník vráti opäť, vtedy viem, že sa cítil dobre a spokojne. Starosti patria k životu, rovnako aj k podnikaniu, no tie zvládam, verím, že s úsmevom.





Čo všetko ponúkate zákazníkom?

Počas zimných mesiacov som sa s obchodným zástupcom pivovaru Bernard dohodol, že chcem prejsť na novší typ čapovania piva. Zmena prišla v tom, že pivo, ktoré čapujem, je „natočené“, načapované na jeden raz do dôkladne umytého a vychladeného pivného pohára. Zákazníci si nový typ čapovania pochvaľujú, takže to splnilo svoj účel. Keďže ŠportBar sa nachádza v areáli TK Kysucké Nove Mesto, mnoho športovcov si tu robí pravidelné tenisové turnaje spojené s posedením v priestoroch baru. Terasa ponúka možnosť grilovania, prípadne si môžu urobiť firemné posedenie a uvariť si guľáš či kapustnicu v kotline. Taktiež vieme u nás pripraviť príjemne rodinné posedenie, oslavu alebo inú spoločenskú udalosť a spolupracujeme aj s cateringovou firmou, čiže zabezpečíme všetko pre spokojnosť klienta. Sortiment sa snažím neustále rozširovať, aby si prišli na svoje aj deti, aj dospelí návštevníci.





Aké sú vaše pracovné vyhliadky do konca roka 2024?

Počas letných mesiacov očakávam zvýšenú návštevnosť aj vďaka skvelej polohe podniku a terasy s detským ihriskom. Na začiatku leta sa chystá asi najväčšia akcia tohto leta, a to je charitatívny tenisový turnaj športových osobností a amatérov z celého Slovenska, na ktorom mám ako event manager mnoho povinností a verím, že počasie a program pomôžu k vysokej návštevnosti. Posledný septembrový víkend sa môžu tenisoví nadšenci tešiť už na druhý ročník tenisového Športbar cupu. V priestoroch terasy by som rád usporiadal ešte pár hudobných večerov, kam pozvem starých známych kamarátov z hudobnej brandže, aby ukázali pred publikom svoje hudobné zručnosti. Okrem podniku Športbar sa venujem aj stánkovému predaju po celom Slovensku, kde sa človek stále učí niečo nové a spoznáva nové možnosti zárobku.


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív J.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod