Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -1°C

Šport

Spravodlivá remíza proti Trenčínu, Majtán posilou do ofenzívy

Ligová generálka proti Trenčínu sa skončila spravodlivou remízou. Momentom týždňa je príchod Tomáša Majtána z ostravského hosťovania. Zimná príprava Žilinčanov nesie vizitku šiestich výhier, troch prehier a jednej remízy. Jednoznačne najviac rezonuje výhra nad poľským Chorzowom o sedem gólov. Nadchádzajúci víkend bude mať už prívlastok ligový, v sobotu o 14:30 sa pod Dubňom predstavia futbalisti Banskej Bystrice.

25.02.2013 | 15:05

MŠK ŽILINA – AS Trenčín 1:1. Góly: 70. Škvarka – 33. Kubík.
Zostava MŠK: Dúbravka – Angelovič, Akakpo, Piaček, Nunes – Pečovský, Barčík, Paur (58. Ondráš), Škvarka (84. Mihálik), Pich (57. Bello) – Guba (60. Majtán).
Súboj ofenzívne ladených mužstiev mal nevídanú pikantnú príchuť pre oboch trénerov. Obaja lodivodi by mali byť spätí v nasledujúcej sezóne so žilinským futbalom. Na kvalitne pripravenom teréne mali v prvom polčase Trenčania navrch a dostali sa do vedenia. Po polčase prevzali iniciatívu Žilinčania, gólovo sa presadil Škvarka, keď mu loptu do prázdnej brány naservíroval navrátilec Majtán. Fanúšikovia aplaudovali pri brilantnom zákroku Dúbravku, po príchode Bella na ihrisko, no ďalšieho gólu sa už nedočkali. Týmto stretnutím sa skončila zimná príprava, kde zverenci Štefana Tarkoviča nastrieľali súperom 27 gólov v 10 stretnutiach. Kiežby sa podobné štatistiky naplnili aj počas ligového maratónu stretnutí na jar, Žilina rozhodne strelecky potenciál v mužstve má.
Pred ostrým štartom ligy sme oslovili kapitána Miroslava Barčíka
Predvedie Žilina na jar stíhaciu jazdu za vyššími priečkami tabuľky či až na samotný vrchol?
Bude ťažké nadviazať na minulý ročník, ale verím tomu, že áno. Základom je ísť od zápasu k zápasu, ak zachytíme úvod jari, môžeme sa dotiahnuť na čelo tabuľky. Na lídra strácame dosť bodov. Hneď v úvode proti Bystrici potrebujeme bodovať naplno, musíme od začiatku zápasu hrať aktívne, presadzovať sa našou hrou.
Skončila sa zimná príprava, mala podľa vás skôr kondičný alebo herný podtón?
Posledné roky nebýva zimná príprava tak náročná, ako keď som začínal s veľkým futbalom. Už sa nekladie dôraz ísť za každú cenu do enormných záťaží. Už len dnešné terény, umelá tráva vymenená za škvaru či zľadovatelé terény sú obrovským odbremenením pre každého hráča. V príprave sme odohrali viacero kvalitných zápasov, ktoré nás preverili, ale neporovnateľne náročnejšie budú majstrovské zápasy. Príde tlak na hráčov, klub ako Žilina je slovenská špička, berú sa len víťazstvá, preto jarná časť bude veľmi náročná.
Jeseň ste hrali s číslom 11, na jar budete mať obľúbenú 10, ste v tomto smere poverčivý?
S desiatkou som v Žiline začínal a odohral veľa sezón. Keď odišiel Majty na hosťovanie, bolo toto číslo voľné, tak som sa vrátil k svojmu pôvodnému číslu.
V príprave Žilina strieľala veľa gólov, prejavia sa štatistiky aj v jarnej časti?
Netreba nastrieľané góly veľmi preceňovať, ale ani podceňovať. Hrali sme aj so súpermi z nižších líg, proti Chorzowu sme strelili až 9 gólov, preto nám gólový priemer výrazne vyskočil. Avšak najpozitívnejšie je, že sme sa dostávali do množstva gólových šancí. V Turecku sme mali hneď v úvodnom stretnutí proti Ukrajincom štyri, päť vyložených šancí. Bude fajn, ak v lige budeme efektívni a najmä góly premeníme na body.
A osobne, koľko Miroslav Barčík vsieti gólov v jarnej časti?
Fúú, osobne budem rád, ak nejakým gólom pomôžem mužstvu k dôležitým bodom, aby sme pri bilancovaní tohto súťažného ročníka boli spokojní.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod