Žilinský Večerník

6. máj 2024 | Hermína
| 10°C

Šport

Štartujú oblastné futbalové súťaže

Necelých šesť týždňov uplynulo od skončenia minulého ročníka oblastných futbalových súťaží a tieto sa už hlásia znova. Najbližší víkend odštartujú tri – a to I. a II. trieda dospelých a I. trieda dorastu. Ostatné potom budú začínať o 14 dní.

31.07.2013 | 16:11

I. TRIEDA
Len si pripomeňme, že v minulom ročníku sa jej víťazom a postupujúcim mužstvom do V. ligy stala Stráža. Keďže z piatej ligy nevypadol nikto, tak nováčikmi sú až dve mužstvá z dvojky Kotrčiná Lúčka
a Veľké Rovné. Na štarte nového súťažného ročníka ťažko odhadnúť, kto bude „kaliť vodu” v čele tabuľky, ale v kuloároch sa medzi fanúšikmi rozpráva o Šiavniku, Rašove či Varíne, dobrú formu ukazovalo na letných turnajoch Zástranie, ale až samotná súťaž ukáže, kto má aké záujmy a o aké pozície bude hrať. Výnimky hracích termínov majú rezerva Bánovej na sobotu v Brezanoch a Rajecké Teplice budú hrať vo svojom „petržalskom” termíne v nedeľu o 10.30 hodine.
Na prahu novej sezóny sme sa snažili osloviť činovníkov klubov najvyššej oblastnej súťaže, aby sme aspoň stručne zistili, s akými ambíciami či zmenami idú do novej sezóny a takto ich reprodukujeme aj našim čitateľom a fanúšikom.
ŠTIAVNIK
V piatkovej generálke porazili futbalisti Štiavnika Brvnište 5:1 a pokračujú v streleckej chuti z jari. Do sezóny idú takmer s nezmeneným kádrom (odišiel len Lulák) a v novej sezóne chcú hlavne baviť
svojich verných divákov dobrým futbalom.
RAŠOV
Klub má už niekoľko sezón najvyššie ambície a tie bude mať aj teraz s tým istým kádrom. Svoju koncepciu stavia na odchovancoch, čo považujú v klube za najlepšiu cestu.
FAČKOV
Ďalší z klubov, ktorý skončil poblíž čela tabuľky, bude na jeseň postrádať domáce prostredie, pretože sa dali do rekonštrukcie trávnika a ak sa im žiadosť schváli, mali by hrávať v Malých Ledniciach. Káder sa nezmenil a rovnako by chceli hrať svoju hru aj v novej sezóne.
KOLÁROVICE
Problémy, ktoré klub chytili ku koncu uplynulého ročníka, sa podarilo vyriešiť, pomery sa vcelku skonsolidovali a klub sa rozhodol pre dobrú spoluprácu s Bytčou. K mužstvu angažovali trénera Petra Raždíka, do kádra sa vrátilo niekoľko hráčov a v akejsi generálke vyhrali v sobotu turnaj v Hliníku, takže idú do novej sezóny s optimizmom.
HORNÝ HRIČOV
Mužstvo stabilného účastníka súťaže chce naďalej hrať futbal pre potešenie divákov a čo najviac s vlastnými odchovancami. Do kádra sa vrátil z Makova Turták a z Dolného Hričova prišiel Bandúr.
VARÍN
Napriek omladeniu kádra je jednoznačným cieľom mužstva postup. Treba však povedať, že omladenie je stavané na vlastných odchovancoch – dorastencoch, ktorí vybojoval postup dorastu do piatej ligy. Pracuje sa aj na doplnení kádra, takže počkajme a uvidíme.
BÁNOVÁ B
Napriek klasickým problémom s B mužstvami, s ktorými musia Špánikovci a spol. zápasiť každú sezónu, chcú jednoznačne hrať solídny futbal pre potešenie a udržať sa v najvyššej oblastnej súťaži.
RAJECKÉ TEPLICE
Z mužstva odišiel dlhoročný hlavný sponzor a tréner v jednej osobe Jaro Krkoška a omladené mužstvo sa bude musieť zaobísť bez Hubočana, Šrama, na odchode je asi aj Pápež. V novej sezóne budú hrávať pod hrajúcim duom Michal Németh – Miloš Krkoška a cieľom je hrať čo najvyššie bez záchranárskych stresov.
ZÁSTRANIE
Mužstvo chce hrať naďalej svoj futbal, útočiť, dávať góly ako to predvádzalo aj v príprave, keď vyhralo turnaje v Kotrčinej Lúčke a domáci Memoriál kpt. Jána Mičicu. Káder zostal nezmenený.
POVAŽSKÝ CHLMEC
Dve víťazstvá na turnajoch doma a v Heřmanoviciach na Morave dávajú nádej, že nezmenený káder mužstva by s nezmeneným trénerom Milanom Vaňovičom mohol hrať v pokojnom strede tabuľky, čo je aj ich cieľom.
NEZBUDSKÁ LÚČKA
Podľa slov predsedu Miloš Lonca chcú hrať v súžaži čo najvyšie, aby po plánovanej reorganizácii udržali súťaž a preto aj káder trochu posilnili. Ako sa im to podarí, uvidíme.
VIŠŇOVÉ
Bezpečný stred tabuľky je cieľom v tejto sezóne, preto ešte stále pracujú aj na posilnení kádra. Jednoznačne by sa chceli vyhnúť bojom o záchranu, ako tomu bolo v minulej sezóne.
KOTRČINÁ LÚČKA
Futbalisti nováčika by chceli hrať dôstojnú úlohu v súťaži, umiestniť sa v nej čo najvyššie, robiť výkonmi a výsledkami radosť svojim priaznivcom a vybojovať dobré konečné umiestnenie ako východisko pre pripravovanú reorganizáciu súťaží.
VEĽKÉ ROVNÉ
Cieľom druhého nováčika je rovnako hrať v pokojnom strede tabuľky, tešiť svojich fantastických fanúšikov dobrým futbalom. Spokojnosť by mohla byť s dvomi druhými miestami na letných turnajoch, či sedemgólové víťazstvo v generálke s dorastom Bánovej (7:2). Je jasné, že až súťaž ukáže, ako sú na ňu pripravení a ako sa v nej dokážu adaptovať.

Program 1. kola, nedeľa 4. 8. o 16:30 h
Zástranie – Horný Hričov, Fačkov – Veľké Rovné, Kotrčiná Lúčka – Bánová B, Rašov – Varín, Višňové – Rajecké Teplice, Štiavnik – Považský Chlmec, Nezbudská Lúčka – Kolárovice.

II. TRIEDA
Nováčikom súťaže je Teplička z jednotky, ďalšími novými účastníkmi sa stali víťazi tretích tried Gbeľany a Hliník, ktorí by mali byť podľa prognóz prínosom kvality v tejto súťaži. Bude zaujímavé sledovať, ako bude hrať v súťaži napríklad také Zádubnie, ktorému zostal z trojice uchádzačov o I. triedu čierny Peter v podobe tretej, nepostupovej priečky. Uchádzačov o postup môže v tejto nastávajúcej sezóne tak byť aj viac, ale až po niekoľkých kolách sa bude možno dať povedať, ktorí to budú. Peniaze nemusia byť vždy všetko, aj keď sú pre futbal veľmi potrebné.
Program 1. kola nedeľa 4. 8. o 16:30 h
Kamenná Poruba – Gbeľany, Hôrky – Hlboké, Bitarová – Teplička, Súľov – Nededza, Hliník – Dlhé Pole, Podhorie – D. Hričov, Zádubnie – Ďurčiná.
III. TRIEDA
Skupina A, program 1. kola 18. 8. o 16:00 h Stránske  – L. Svinná, Zbyňov – Mojš, Kunerad – Lietava, Babkov – Teplička/Dolná Tižina B, Turie Krasňany.
Skupina B, program 1. kola 18. 8. o 16:00 h Jablonové – Hvozdnica, Pšurnovice – Brodno, Divina – Trnové, H. Podhradie – Divinka B, Hrabové – Ovčiarsko.
V oboch triedach je párny počet účastníkov, žiadne mužstvo nebude mať voľný žreb.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod