Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -1°C

Spravodajstvo

Sťažnosti žilinských občanov boli vyslyšané: Bôrický park už bez cyklistov

Park Ľudovíta Štúra, ktorý je známejší pod názvom Bôrický park, funguje so zásadnou novinkou. Na odporúčanie občanov Žiliny samotné mesto pridalo nové značenia na chodníkoch, ktoré zakazuje jazdu na bicykli. Pokutovanie nezodpovedných cyklistov nebude razantné, opäť bude hlavnú úlohu zohrávať ohľaduplnosť.

20.08.2020 | 13:15

Bezohľadných milovníkov na dvoch kolesách podľa oddychujúcich Žilinčanov pribúdalo natoľko, že sa citeľne báli najmä o bezpečnosť svojich ratolestí. „Mám malého syna a neraz sa stalo, že ak by som nedala pozor, tak dôjde k úrazu po strete s cyklistom. Tento krok ohľadom zákazu je správny, ostáva nám len veriť, že to nájde pochopenie aj u druhej strany, teda cyklistov,“ povedala nám Dominika, matka syna Šimona, ktorá je v parku takmer každý deň.

Hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík v reakcii pre TV RAJ upozornil na zákonné povinnosti. „Občania často trávia čas v Parku Ľudovíta Štúra a množili sa nám od nich podnety. Vyplýva nám povinnosť z prevádzkového poriadku, a to zákaz vjazdu na bicykloch. Nie je to však VZN, napriek tomu prosíme občanov, aby tieto nariadenia rešpektovali. Vyzývame ich, aby boli ohľaduplní, lebo v parku sú chodci, ktorí tam aktívne trávia voľný čas.“


 

Ak by prípady pribúdali, mesto by chcelo bezohľadnú jazdu cyklistov riešiť ďalšími upozorneniami či rozmiestnením informačných tabúľ na problematické miesta.

Autor: - r -

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod