Žilinský Večerník

30. apríl 2024 | Anastázia
| 6°C

Hobby

Ste individualista aj pri riešení vlastnej domácnosti? Postavte si dom

Pri rozhodovaní sa medzi domom a bytom je možné riadiť sa mnohými faktormi. Ak však chcete, aby váš nový domov čo najviac zosobňoval váš vkus a vašu osobnosť, najlepšie to docielite stavbou vlastného domu.

12.04.2024 | 09:41

Dom si prispôsobíte viac ako byt

Iste, kúpiť byt a ešte k tomu plne rekonštruovaný je vždy jednoduchšie. Pri stavbe domu totiž musíte riešiť v prvom rade kúpu vhodného pozemku a až potom môžete začať stavať. A to ešte nespomíname záležitosti, ktoré sa vás nemusia, ale môžu týkať, napríklad kúpa žumpy. Ak totiž kúpite pozemok v lokalite bez kanalizácie, budete sa musieť poobzerať po betónových žumpách Žilina alebo inej alternatíve.

Ak však chcete domácnosť presne podľa svojich predstáv, takéto prípadné „problémy“ naviac určite ochotne akceptujete. Odmenou vám bude dokonalý domov. Ako príklad si môžeme uviesť niektoré prvky moderných obývačiek, ktoré sú žiadané, ale týkajú sa hlavne rodinných domov.

Prvky moderných obývacích izieb typické pre domy

Jedným z takýchto prvkov je krb. A teraz myslíme ten „skutočný“, na drevo. Viete si predstaviť niečo, čo by dokázalo lepšie vyčariť atmosféru domova ako práve krb s horiacim drevom? A keď na jeho obloženie použijete dekoračné obkladové kamene do interiéru, bude aj štýlovou dizajnovou súčasťou vašej obývačky.

Ďalšou častou súčasťou obývačiek v moderných domoch je priamy prechod na terasu v podobe francúzskeho okna. Nielenže tak počas teplých mesiacov môžete prepojiť interiér s exteriérom aj zavreté francúzske okno oceníte, keďže krásne presvetlí vašu obývaciu izbu.

Keď už hovoríme o prepájaní, nemôžeme opomenúť moderné spájanie obývacích izieb s kuchyňami (a jedálňami). Iste aj moderné byty bývajú takto projektované, ale predsa len, pri stavbe domu môžete tento trend priviesť do dokonalosti.

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: leszekglasner / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod