Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 17°C

Šport

STOLNÝ TENIS - Višňové a Stránske dodržali dlhoročné tradície

V rámci regiónu patria medzi najstaršie turnaje medzi stolnými tenistami tie v obciach Višňové a Stránske. Tie aj počas vianočných sviatkoch 2023 napísali svoje ďalšie pokračovania, pričom spoznali mená svojich nových víťazov.

10.01.2024 | 09:53

MEMORIÁL FRANTIŠKA KURICA

Už osemnásty ročník Memoriálu Františka Kurica sa uskutočnil 29. decembra 2023 v priestoroch Kultúrneho domu Višňové, čo je domovským prostredím miestneho stolnotenisového klubu STO. Spolu 24 hráčov bolo vyžrebovaných do dvojíc, napokon najlepšou dvojicou bol Štefan Danišek s Ladislavom Danajom z neďalej mestskej časti Žiliny Trnové. „Hralo sa v dobrej a priateľskej nálade a všetci veria, že sa opäť o rok stretnú v športovom duchu a zaspomínajú si nielen na dobrého kamaráta a športovca Františka Kurica, ktorému je turnaj zasvätený už takmer dve desaťročia,“ povedal nám organizátor Miroslav Michalovič.


 

VYŠE 40 ROKOV NA SCÉNE

STK Sokol Stránske oslavoval  43. výročie od založenia klubu a ako každý rok usporiadal tradičný koncoročný turnaj , ktorého sa zúčastnilo 30. decembra 2023  30 hráčov. Po urputnom boji sa tešil z prvenstva domáci hráč Peter Machalík, ktorý vo finále zdolal Fedora Kállaya. Stupne víťazov patrili domácim farbám, pretože v súboji o bronz Michal Matiašovský porazil Štefana Daniška z Trnového. „Turnaj mal svoju kvalitu, špeciálne sme v klubu radi, že postupne rastú naše mladé talenty. Je to pozitívna správa nielen pre klub, ale aj stolný tenis v regióne, pretože sa snažíme myslieť na budúce generácie. Stolný tenis je krásny šport, má svoje čaro a tešíme sa, že postupne viac a viac detí si nachádza cestu na tréningy. Ďakujeme všetkým za zmysluplnú podporu,“ dodal na margo vydareného turnaja šéf stolných tenistov v dedinke Stránske Ján Hodas.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod