Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 4°C

Spravodajstvo

Štrnásty ročník známeho charitatívneho podujatia klope na dvere

STREETBALL PROTI RAKOVINE 2023 je projekt, ktorý sa snaží každý rok pritiahnuť k streetballu čo najviac aktívnych účastníkov. V roku 2013 sa z jediného turnaja konaného od roku 2010 v Žiline stala séria streetballových turnajov konajúcich sa v okolí Žiliny.

05.06.2023 | 09:47

„Hlavným cieľom projektu je spojiť protirakovinovú osvetu a prevenciu so športom, rozhýbať streetballom, čo najviac ľudí bez rozdielu veku a popri tom upriamiť ich pozornosť na celospoločenský problém, ktorým je rakovina,“ povedal hlavný organizátor Roman Jantošík. Výťažok zo série je každoročne venovaný žilinskej pobočke Ligy proti rakovine a darované finančné prostriedky sú použité na zlepšenie podmienok pre pacientov onkologických ambulancií FNsP Žilina. STREETBALL PROTI RAKOVINE podporil od roku 2010 žilinskú pobočku Ligy proti rakovine a onkologické ambulancie FNsP Žilina sumou sumou vo výške viac ako 10.500 €.

 


 

 

 

 

Partneri projektu STREETBALL PROTI RAKOVINE Lacna-klima.sk a Tomchlad s.r.o. zrealizovali dňa 24. mája 2023 montáž troch klimatizácií pre žilinskú onkológiu


 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod