Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -2°C

Spravodajstvo

Sud rozhodol: Stánky pri vchode do žilinskej nemocnice definitívne odstránia

Vstup do žilinskej nemocnice pripomínal trhovisko. Názory na stánky pri hlavnom vchode sa rôznili. Dnes vo veci rozhodol súd.

25.01.2023 | 16:43

Problém so stánkami pri žilinskej nemocnici sa ťahal roky. S nevysporiadanými pozemkami a nelichotivým vstupom do nemocnice bojovalo hneď viacero vedení nemocnice. Dnes (25. januára) rozhodol súd o ich okamžitom odstránení.

"Dnes sme sa konečne posunuli o ďalší krok vpred v snahe odstrániť staré, ošarpané stánky, ktoré pôvodný vlastník už takmer dva roky odmieta odpratať. V spore o vypratanie nehnuteľnosti dnes Krajský súd v Žiline vyhlásil rozhodnutie a ako odvolací súd potvrdil rozsudok súdu prvej inštancie v prospech našej nemocnice a súčasne nám priznal i náhradu trov odvolacieho konania," informuje žilinská nemocnica prostredníctvom sociálenej siete s tým, že hneď zajtra zázrak neočakavajú a stánky lusknutím prsta nezmiznú.

"No hneď, ako nám bude doručené písomné vyhotovenie rozsudku a doložiek právoplatnosti a vykonateľnosti, môžeme ďalej konať a domáhať sa vypratania pozemkov. Ďakujeme všetkým za trpezlivosť s hrozným pohľadom na vstup do našej nemocnice, no veríme, že sa veci konečne pohnú tým správnym smerom a stánkov sa nadobro zbavíme. Tak držme palce, nech je to naozaj čo najskôr," doplnili. 

Foto: Archív FNsP

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod