Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 8°C

Šport

Súľovské skaly sa otriasali v základoch: Oslavy postupu futbalistov trvali do skorého rána

TJ Partizán Súľov sa počas uplynulého víkendu radoval po remíze so Zádubním (2:2) z istého postupu do druhej triedy Oblastného futbalového zväzu Žilina. Postupové šampanské tieklo potokom až do bieleho rána, čo len dokumentovalo fakt, že v dedinke s niečo vyše tisíckou obyvateľov každý doprial úspech tamojších futbalistom. Viac nám už prezradil kapitán tímu Roman Hudek (48).

07.06.2023 | 23:08

Tretia trieda po novom modeli fungovania súťaže má dve postupové miesta do vyššej ligy. To prvé si uchmatol zatiaľ vedúci Súľov, ktorý sa netají, že skončil v sezóne 2022/2023 na prvej priečke. „Vidíme tabuľku, vieme, o čo hráme, a síce sme plní radosti z osláv postupu, no chceli by sme byť na konečnom prvom mieste,“ prezradila nám azda nikdy nestarnúca ikona klubu v podobe domáceho matadora Romana Hudeka. 48-ročný stopér už niečo vo futbale preskákal, no pri tomto úspechu vyzdvihol skvelú partiu. „Môj vek neriešim, zrejme ešte mám tomuto tímu čo ponúknuť. Ale to sa len smejem, pretože títo chlapci sú úžasní. Niektorý človek nezažije postup za celý život, nám sa to podarilo a vyzdvihujem skvelú partiu.“

 


 

Súľov celú sezónu podával konštantné výkony, na čele tabuľky sa držal prakticky od prvých kôl a postup je pre nich zaslúženou odmenou. „Pred piatimi rokmi sme vypadli, konečne sa vraciame naspäť a musím objektívne povedať, že viaceré tímy majú na viac. Ak si niekto myslí, že to bola jednoduchá súťaž, je na poriadnom omyle,“ dodal Hudek a prezradil svoj pohľad na zápas so Zádubním, ktorý znamenal postupovú definitívu. „Väčšiu časť zápasu sme hrali v oslabení po vylúčení brankára, no nezlomilo nás to a dokonca sme otočili aj na 2:1. V závere sme síce inkasovali vyrovnávajúci gól, no prístup spoluhráčov bol výborný a opäť aj v týchto momentoch potvrdili, aký sme kolektív.“ Oslavy síce nemali konca-kraja, no celá dedina musela byť už vopred v strehu, pretože hráči si to už naplánovali. „Už sme si nahlásili v našich zamestnaniach dovolenky, bolo to krásne oslavovať do bieleho rána. Všetci sme si to náramne užili, zakončil Roman Hudek.



 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod