Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 13°C

Rozhovory

SVETDVERI: Našu spoločnosť sme postavili na pevných základoch a kvalite

Príbeh každej spoločnosti je neopísateľný a jedinečný. To je príklad aj firmy SVETDVERI, o ktorom nám viac povedal konateľ M Trading Slovakia s.r.o. Marcel Kerhat.

11.06.2024 | 10:49

Prečo ste sa rozhodli vstúpiť do podnikateľského prostredia, je za tým určitý príbeh?

Naša firma je na trhu už 24 rokov. Sme veľkoobchod s dverami, zárubňami a príslušenstvom k dverám.  Svetdveri zastupuje viacero renomovaných výrobcov, od ktorých  máme v ponuke rôzne typy dverí a zárubní – interiérové, exteriérové, kovové a drevené. Za ten čas čo sme na trhu sa z nás stali odborníci, ktorí majú svojich partnerov po celom Slovensku a v Českej republike. Z malej lokálnej firmy sme sa vypracovali na medzinárodného hráča, ktorý pôsobí aj na českom trhu, kde máme svoju pobočku. Sme významným partnerom pri projektoch ako sú výstavby bytových komplexov či obnova nemocníc.


 

Ako sa vám aktuálne darí, čo vám robí najväčšiu radosť?

Prednedávnom sme začali výrobu drevených okrasných lamiel na stenu, ktoré si môže zákazník nakonfigurovať podľa svojich predstáv. Momentálne prebiehajú aj školenia, ktoré sa konajú buď u nás v školiacom centre alebo usporadúvame školenia priamo vo výrobných závodoch v Poľskej republike. Naša firma si stavia na kvalite, preto sa snažíme vzdelávať nielen našich zamestnancov ale aj našich klientov aby mohli ponúkať svoje služby a naše výrobky na vysokej úrovni. Firma je taká dobrá, akí dobrí sú jej zamestnanci. Ak je spoločnosť postavená  na kvalite tak dokáže ustáť aj výkyvy na trhu a negatívne vonkajšie vplyvy. Prirovnal by som to k stavaniu domu - keď sa stavia dom na pevných základoch tak ho takmer nič neohrozí. Takisto sme aj našu spoločnosť postavili na pevných základoch a kvalite. V našej firme sa naplno venujeme klientom, ponúkame im odborné poradenstvo, sledujeme cash flow a vykonávame mnoho ďalších činností, ktoré robia našu firmu stabilnú a odolnú voči negatívnym vonkajším vplyvom.


 

Kde vidíte naopak najväčšie úskalia v súčasnosti?

Nakoľko sme medzinárodná spoločnosť, vieme vyhodnotiť úskalia trhu. V rámci SR je viditeľný úpadok školstva, ktorý sa odzrkadľuje na ľuďoch, ktorých treba neustále vzdelávať. Všeobecne môžeme  dlhodobo pozorovať morálny úpadok štátnych inštitúcii, zdravotníctva, školstva,  justície a úradov. Samozrejme sa to odvíja  v konkrétnych prípadoch ako je napr. čerpanie eurofondov. Keď si porovnám niektoré podmienky na Slovensku a v zahraničí, u nás to je utópia. Vo verejných inštitúciách je nízka digitalizácia a veľká byrokratická záťaž. Všetky procesy, ktoré by sa dali spraviť jednoducho, sa komplikujú. Ako majiteľa spoločnosti ma mrzí, že malí podnikatelia a súkromné spoločnosti odvádzajú obrovské priame a nepriame dane a sú spoločnosťou v drvivej väčšine zavrhované a akceptované len ako forma štátneho rozpočtu. Každý podnikateľ vytvára hodnoty pre spoločnosť a štát má byť priateľom, nie nepriateľom. Toto sú negatíva, ktoré robia starosti nielen mne ale aj ostatným podnikateľom – od malých podnikateľov až po veľké spoločnosti.


 

Čo všetko ponúkate pre vašich zákazníkov?

Spoločnosť ponúka našim zmluvným klientom komplexný servis pri predaji dverí, zárubní a príslušenstva k dverám. O svojich zákazníkoch sa staráme od technického poradenstva, následnej objednávky až po distribúciu vlastnými autami a prípadnú reklamáciu. Zákazníci nemajú so svojím tovarom žiadnu starosť. Vlastne jednu áno, vybrať si tie najvhodnejšie dvere. Tovar skladujeme v nových, suchých priestoroch a eliminujeme jeho poškodenie. Našim partnerom ponúkame aj bezplatné školenia rôznych typov ako sú produktové školenia, Road show školenia, návštevy výrobných fabrík ale aj montážne školenia ukončené certifikátom. Novinkou je vlastná výroba drevených nástenných lamiel priamo u nás. Aj pri ich výrobe dbáme na kvalitu. Ku každej objednávke pristupujeme individuálne a zákazníkom sa snažíme vždy vyhovieť.


 

 Aké sú vaše pracovné vyhliadky do konca roka 2024?

Naša firma sa snaží neustále napredovať. Do konca roka 2024 by sme chceli začať s digitalizáciou celého portfólia. Zmeny sa však musia robiť kontinuálne aby čo najmenej zaťažovali zamestnancov a priviedli očakávaný výsledok. Implementácia  nových vecí je beh na dlhú trať, ktorá sa nedá urýchliť, preto budeme musieť s digitalizáciou pokračovať aj budúci rok. V tomto roku chceme pokračovať s edukáciou zamestnancov a zákazníkov, dokončiť projekt konfigurátor Svetdveri, ktorý slúži na uľahčenie objednávok. Samozrejme chce naša pobočka na Slovensku aj napriek mnohým úskaliam pomáhať prostredníctvom mnohých projektov. Spolupracujeme so Žilinskou univerzitou a vo väčšej miere podporujeme cyklistiku a hokej. Pomáhame pri spoločenských  akciách a sociálne znevýhodneným ľuďom. V tomto by sme chceli pokračovať i v ďalších rokoch.


 

 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív D.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod