Žilinský Večerník

30. apríl 2024 | Anastázia
| 13°C

Z regiónu

Svetové stretnutie biblických spoločností: Žilina mala znova plnohodnotné zastúpenie

V polovici októbra sa v holandskom Egmonde uskutočnilo pravidelné stretnutie zástupcov biblických spoločností z celého sveta. Na svetovom zhromaždení sa ocitlo 400 predstaviteľov zo 151 štátov, kde mala zastúpenie aj Žilina prostredníctvom šéfa Slovenskej biblickej spoločnosti Štefana Ševčika (63).

15.11.2023 | 15:04

Témou stretnutia, ktoré sa koná každým sedem rokov v inej krajine bolo hlavné smerovanie Biblických spoločností pre nasledovné obdobie. „Laicky povedané treba vytiahnuť biblie z knižníc, študovať ich a podľa nej žiť. Budeme sa snažiť vytvárať podmienky pre prácu s bibliou aj u nás na Slovensku. Ďalej bola nosnou témou digitalizácia, aby sme rozširovali Božie slovo napríklad aj na sociálnych sieťach. Tam si myslím, že na Slovensku sme veľmi ďaleko a teší ma, že aj svet uznal našu líderskú pozíciu. Tretím bodom bolo environmentálne prostredie, kde nám Boh zanechal Zem a my ju svojou činnosťou neraz ničíme,“ povedal v našom rozhovore šéf Slovenskej biblickej spoločnosti Štefan Ševčik.


 

 

Osobitnou témou bola problematika migrácie na celom svete. „Predstavila sa biblia pre migrantov, ktorú vytvorili Holanďania. Pomáha prekonávať jednotlivé traumy a sú v nej duchovné zamyslenia pre týchto ľudí, ktorí sú v pohybe. My ani netušíme, že Biblia nám hovorí o migrácii, taký Abrahám by bol dnes ukážkový migrant,“ dodal Ševčik a podotkol, že posledným bodom bola spolupráca a participácia ostatným biblickým spoločnostiam, hlavne tým v rozvojových krajinách sveta.  Ďalšie stretnutie je naplánované v Kanade a uskutoční sa v roku 2029.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod