Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Zaujalo nás

Talentom pomohli mnohým deťom

Multiumelec Marián Čekovský poctil Žilinu svojou návštevou so svojimi hviezdnymi hosťami, ktorí v rámci projektu pod záštitou SSE pomohli neziskovej organizácii Svetielko nádeje.

03.03.2020 | 14:35

Na pódiu v žilinskom Dome umenia Fatra pod dirigentskou taktovkou Adama Sedlického sa vystriedala plejáda talentovaných umelcov vážnej hudby. Marián Čekovský si so svojimi hosťami pripravil vyše 80-minútové predstavenie plné energie, silnej emócie a vtipu. „Za každé euro veľká vďaka a za zážitok, ktorý sme zažili na koncerte, si môžeme istým spôsobom povedať vďakabohu. Práve cez neho môžeme pomáhať druhým týmto spôsobom, teda našim talentom,“ povedal známy umelec po koncerte, na ktorom zažiarili Dalibor Karvay, Ryan Martin Bradshaw, Teo Gertler, Sisa Michalidesová a aj Štátny komorný orchester Žilina.

„Koncert sme si pripravovali celý deň, mali sme možnosť spolupracovať s mladými umelcami, ktorí sú vedení tou profesionálnou linkou od útleho detstva. Som veľmi šťastný, že sa to podarilo a koncert mal svoju unikátnu emóciu cez charitatívny rozmer, čo je skvelé,“ doplnil Marián Čekovský.

Beznádejne vypredaný Dom umenia Fatra bol priamym aktérom charitatívnej činnosti, keďže výťažok z každej vstupenky putoval na konto občianskeho združenia Svetielko nádeje. Celková suma sa napokon vyšplhala na úroveň 10-tisíc eur.

Autor: - r -

Foto: archív SSE

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod