Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 2°C

Tlačové správy

Tapety na stenu majú v modernom dizajne stále miesto

Záujem o moderný dizajn posledné roky narastá a nedeje sa tak len pri zariaďovaní domácností. Zaujímavý a originálny dizajn nachádzame v reštauráciách, obchodoch či hoteloch. Jedným z elementov, ktorý je posudzovaný azda najkritickejšie, je použitie tapiet v interiéri. Ak sa majiteľ či domáci netrafí s výberom, môže priestor dostať kompletne odlišný charakter, ako bol ten plánovaný. Ako tapeta ovplyvňuje moderný dizajn a kedy je dobrou voľbou?

31.10.2022 | 10:58

Kedy je tapeta praktickým riešením v interiéri?
Možno aj vy patríte k tým, ktorí robia vo svojich domácnostiach zmeny v pomerne krátkom časovom horizonte. Nie je na tom nič zlé, ba práve naopak. Snažíte sa, aby váš dom či byt ladil s každým ročným obdobím alebo bol zariadený podľa najnovších trendov? V takom prípade sú pre vás tapety, ktoré sa jednoducho aplikujú aj odstraňujú ideálne. Tapety sú praktickým riešením napríklad aj pre obchody, kedy sa každú sezónu mení vzhľad obchodu.

Čo získate použitím tapety?


Hĺbku priestoru
Či už si zvolíte zaujímavý vzor, farbu alebo aj materiál, z ktorého je tapeta vyrobená, priestor tým nadobudne hĺbku a určite bude aj centrom pozornosti. Okrem toho sa tapety na stenu využívajú aj v malých priestoroch, ktoré správnym vzorom dokážu opticky zväčšiť.

Originalitu
Mať umelecké dielo svetoznámeho maliara na celej stene nie je pri dnešných tapetách vôbec problém. Alebo sa môžete každé ráno prebúdzať s pohľadom na les či more. Kvalita fototapiet je vysoká, takže výsledný efekt nesklame.

Svetlo
Prírodné svetlo je v interiéri dôležité, no nie vždy je jednoduché ho doň dostať. Ak aj vy riešite tmavý priestor, vyskúšajte tapetu v bledej farbe prípadne s jemným kvetinovým vzorom. Izba bude razom vyzerať jasnejšia a svetlejšia.

Jednoduchú údržbu
Áno, deti, domáce zvieratá či množstvo ľudí napríklad v reštaurácii. To všetko vie dať stenám poriadne zabrať. Výsledkom sú pokreslené a špinavé steny. Vďaka tapete však tomuto problému môžete predísť. Ako? Odpoveďou sú tapety so špeciálnou povrchovou úpravou, ktoré sa dajú umyť. Ušetria vám veľa peňazí a času stráveného maľovaním.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Nostre.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod