Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 6°C

Z regiónu

Terchová cez víkend žila šampionátom: Milovníci halušiek si prišli na svoje

Žiadne hokejové majstrovstvá sveta nedvíhali celý región v Terchovej zo sedadiel, ale tamojší amfiteáter žil majstrovstvami sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek – Halušky Terchová 2022.

31.05.2022 | 17:33

Súboja o titul najlepšieho haluškového tímu na planéte sa zúčastnilo  tucet družstiev, medzi ktorými nechýbala ani česká a maďarská reprezentácia. Víťazné oslavy si napokon vychutnali členovia slovenského tímu A je to  pred zástupcami Lysej pod Makytou a bronzovými Košickými lekvármi. Súťažilo sa však aj v jedení syrovej nite, pití žinčice či jedení kilovej porcie bryndzových halušiek. V terchovskom amfiteátri sa však nielen hodovalo, ale aj spievalo a tancovalo.


 

 

Divákov rozohrial Tomáš Bezdeda, Ťažká muzika a najmä Umelecký súbor Lúčnica. „Trochu sa s nami pohralo počasie, ale verím, že ľudia si to napriek tomu užili. Verím, že budúci rok sa všetci stretneme opäť a zabavíme sa ešte viac ako tomu bolo teraz,“ povedal Jozef Mičo z Občianskeho združenia Rozsutec, ktoré je hlavným organizátorom majstrovstiev sveta, spolu so spoluorganizátormi Jánošíková koliba, Hotel Fatra a Obec Terchová. Podujatie poctil svojou návštevou aj slovenský futbalový reprezentant Róbert Boženík, ktorý si na pódiu prevzal ocenenie pre mladú osobnosť z Terchovskej doliny. Finančnú hotovosť spojenú s touto cenou venoval 22-ročný útočník nemeckého tímu Fortuna Dusseldorf nadácii Úsmev ako dar pomáhajúcej deťom z detských domovov. Tá sa už tradične teší z výťažku z celého podujatia a inak tomu nebude ani tento rok. Skvelú bodku za vydarenou sobotou dal český spevák Tomáš Klus, ktorého bolo nielen plné pódium, ale aj hľadisko.



 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ján Mintál

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod