Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 10°C

Z regiónu

Terchová znova ožila: Uvarili a zjedli vyše tony halušiek

Azda niet tradičnejšieho slovenského jedla ako sú bryndzové halušky. Je preto prirodzené, že majú aj svoje majstrovstvá. V Terchovej sa konali uplynulý víkend.

26.05.2023 | 19:05

TERCHOVÁ. V ich varení súťažilo 18 štvrorčlenných družstiev. Ako za organizátorov povedal Jozef Mičo, teší sa najmä z toho, že toto podujatie má z roka na rok viac priaznivcov, ale aj súťažiacich. Okrem slovenských sa do tejto náročnej disciplíny zapojili tiež tímy z Česka, Poľska, Srbska, Rumunska či dokonca Kuby. Cesto na halušky museli ručne pripraviť i sádzať do vriacej vody. Prísne kritériá poroty však mohlo splniť len jedno družstvo. Karel Drápal z Asociácie kuchárov a cukrárov ČR hodnotil nielen chuť, ale aj vzhľad a konzistenciu jednotlivých porcií. Jeho predstave o dokonalých bryndzových haluškách sa najviac priblížil pokrm družstva B & B Car zo Žiliny. Vyše 3-tisíc návštevníkov si v Amfiteátri nad Bôrami prišlo na svoje. Okrem chutných halušiek, ktorých sa tu zjedlo vyše tony, bol pre nich pripravený aj bohatý kultúrny program.


 

Foto: Milan Kosec

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod