Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -3°C

Spravodajstvo

Testovanie na COVID-19 čaká aj Žilinčanov

Po tom, ako sa pandemická situácia začala rapídne zhoršovať, platia od soboty na celom území krajiny prísnejšie opatrenia, ako napríklad obmedzenie pohybu. Čaká nás aj celoplošné testovanie.

28.10.2020 | 16:06

V nadväznosti na celoštátne nariadenia prijalo ďalšie preventívne opatrenia aj mesto Žilina. Zhrnulo ich v niekoľkých bodoch. „Celoplošné testovanie obyvateľov Žiliny na prítomnosť ochorenia COVID-19 sa bude konať od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra, vždy od piatka do nedele. Kompletné informácie o miestach, v ktorých sa bude testovanie v Žiline uskutočňovať a o rozdelení obyvateľov podľa jednotlivých miestností, prinesie samospráva tento týždeň. Od pondelka 26. októbra do piatka 27. novembra sú uzatvorené všetky školy s výnimkou jaslí, materských škôl a prvého stupňa základných škôl,“ informovala žilinská radnica.

Ďalšie obmedzenia

Termín jesenných prázdnin pre žiakov základných a stredných škôl sa bude z dôvodu celoplošného testovania podľa mesta posúvať. „Prázdniny sa posúvajú na 30. októbra, pričom 2. novembra, 6. novembra a 9. novembra budú prázdniny tiež. Ide vždy o piatok a pondelok pred a po celoplošnom testovaní. Na základe nových protiepidemických opatrení budú od 24. októbra do 1. novembra uzatvorené zberné dvory na Jánošíkovej ulici a v mestskej časti Považský Chlmec,“ doplnila radnica.

Pre verejnosť je od tohto pondelka do odvolania zatvorený aj mestský úrad a k dispozícii nie sú ani služby klientskeho centra na mestskom úrade. Služby budú pre obyvateľov dostupné elektronicky cez e-maily alebo telefonicky.

„Pracoviská Ohlasovne pobytu Žilina (evidencie obyvateľov) a Matričného úradu v Žiline v klientskom centre ministerstva vnútra v budove Europalace na Vlčincoch sú otvorené v úradných hodinách stanovených ministerstvom vnútra, a to v pondelok, utorok, vo štvrtok od 8. do 15. h, v stredu od 8. do 17. h a v piatok od 8. do 14. h.“

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod