Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 2°C

Tlačové správy

Tipy na výlety v okolí Žiliny

Ubytovanie v Žiline ponúka jedinečnú príležitosť spoznať kultúrne, historické a prírodné zákutia krásneho slovenského mesta a jeho okolia. Čo si vyberiete?

08.04.2022 | 12:08

Žilina je štvrtým najväčším slovenským mestom a aj vyhľadávaným cieľom turistov. Návštevníci si vychutnajú chvíle pokoja a pohody pri popíjaní voňavej kávy v centre mesta na terasách kaviarní alebo reštaurácií, pokochajú sa kultúrnymi a historickými pamiatkami, navštívia prírodné skvosty a ďalšie atrakcie v okolí krajského mesta, ležiaceho na severnom Slovensku.

Ak chcete toho stihnúť spoznať čo najviac z tohto regiónu, ideálnou voľbou je ubytovanie v Žiline. Ubytovací portál Hauzi ponúka hotely s prvotriednymi službami, rodinné penzióny, útulné apartmány, ale aj chaty či chalupy poskytujúce maximum súkromia. Odtiaľ môžete absolvovať množstvo výletov zameraných na objavovanie turistických atrakcií.

Najzaujímavejšie tipy na výlety v Žiline a okolí

V Žiline si na svoje prídu milovníci histórie, kultúry, prírody, športu, turistiky, slastného ničnerobenia i adrenalínu. Nudiť sa tu nebudú rodiny s deťmi, zamilované páry, seniori a ani partie kamarátov. K dispozícii je luxusné i lacné ubytovanie Žilina, z ktorého sa môžete vydať na všetky smery. Čo sa oplatí navštíviť?

Vyhliadková veža Dubeň

Chcete vidieť Žilinu zhora v celej svojej kráse? V tom prípade sa vyberte na vyhliadkovú vežu nad mestom, nachádzajúcu sa na vrchu Dubeň. Dostanete sa k nej niekoľkými turistickými chodníkmi. Veža je vysoká takmer 28 metrov a má 10 poschodí. Vedzte, že na jej vrchole strávite nezabudnuteľné chvíle.


 

Hrad Budatín

Ubytovanie v Žiline je aj o príležitosti navštíviť známy hrad Budatín, ležiaci na sútoku riek Váh a Kysuca. V útrobách hradu sa nachádza múzeum s niekoľkými zaujímavými expozíciami. Za zastávku stojí zreštaurovaná kaplnka a príjemnú prechádzku si možno dožičiť v historickom anglickom parku.


 

Považská galéria umenia v Žiline

Milujete umenie? V tom prípade si v Žiline prídete na svoje. Výstavy klasických i nových médií si vychutnáte v žilinskej galérii. Nájdete tu diela slovenských výtvarných umelcov i mladších generácií cítiacich lásku k umeniu. Každoročne sa tu konajú aj kurátorské projekty.

Ak by ste si chceli prezrieť historické ikony, potom si to z Považskej galérie umenia nasmerujte na Štefánikovo námestie na Výstavu ikon.

Vyhliadkový let balónom

Ak vám nestačil pohľad na Žilinu a okolie z vyhliadkovej veže Dubeň a zároveň máte radi adrenalín, absolvujte vyhliadkový let balónom. Približne hodinu sa môžete kochať pohľadmi na mesto i okolité kopce.

Lietava

Komfortné i lacné ubytovanie Žilina je aj o možnosti spoznať 10 kilometrov vzdialenú dedinku Lietava. Vašou prvou zastávkou bude hrad Lietava. V zrúcanine si prezriete stálu expozíciu, ktorá vás zasvätí do histórie hradu. Cestou na hrad nevynechajte unikátny prírodný výtvor – skalné kamenné dvojkreslo. Dielo talianskych kamenárov z obdobia 18. storočia vám na chvíľu vezme reč.

Rozprávkový les

V Nezbudskej Lúčke na okraji Malej Fatry si to zamilujú najmä deti. Rozprávkový les tvoria rôzne rozprávkové bytosti. Deti ich poznajú zo slovenských i zahraničných rozprávok. Čerešničkou na torte sú živé zvieratká. Najmenších zaujmú psíkovia, kravy i operenci. Dospelých zasa uchváti výhľad na hrad Strečno.

Rajecké Teplice

Existuje niekoľko dôvodov, prečo navštíviť Rajecké Teplice, vzdialené od Žiliny 11 kilometrov. Chvíle pohody a relaxu zažijete v kúpeľoch Rajecké Teplice, jazdu na koňoch na miestnej farme. 5-kilometrový náučný chodník, vedúci od budovy mestského múzea, vás prevedie tajomstvami miestnej histórie a prírody. Pokiaľ vás zaujíma traťmajstrovská drezina, technika používaná v minulosti na železnici či historická dopravná kancelária, nasmerujte si to do Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach.

 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: pixabay.com, shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod